085 210 3004

Nekhernia behandeling

Een nekhernia behandeling bestaat meestal uit het dragen van een nekkraag, pijnmedicatie en oefeningen van of bij de fysiotherapeut. Wat u naast de nekhernia behandeling zelf kunt doen? Is vooral blijven bewegen. Als u aan een bureau werkt, regel dan dat u staand kunt werken. Beperk uw zittijd.

Is opereren wel de beste behandeling?

In de meeste gevallen zullen de klachten na 8 weken afnemen. In de tussentijd kunt u uw pijn verlichten met paracetamol. Hoewel een operatie vaak de kortste weg naar herstel lijkt, is opereren niet altijd de beste keuze voor een nekhernia. Heeft u al meer dan 8 weken klachten en wilt u weten of u naast uw huidige nekhernia behandeling ook voor een operatie in aanmerking komt? Vul het diagnoseformulier zo volledig mogelijk in en u krijgt gratis en vrijblijvend advies.

Nekhernia: operatie, herstel en kosten

Nekhernia operatie

Herstel, opname & nazorg

Kosten van operatie

Daarom Herniakliniek

 • Geen wachttijd en ook een medische team met veel ervaring
 • Verzekerde zorg | Vergoeding uit uw basisverzekering
 • De meeste full-endoscopische wervel-operaties in Nederland
 • Specialist in PTED- en iLYSSES-technieken voor rug en nek
 • Tevreden patiënten geven een waardering van 9,2

Vrijblijvend behandeladvies

In drie stappen snel resultaat:

Stap 1 – Diagnose

Vul het diagnoseformulier in en beschrijf daarbij zo gedetailleerd mogelijk uw klachten. Wij bespreken uw gegevens in ons team. We bellen u daarna met een gratis en vrijblijvend behandeladvies op.

Naar Diagnoseformulier

Stap 2 – Consult

U krijgt een behandeladvies toegestuurd. Daarna kunt u op korte termijn een consult aanvragen om u te laten informeren. Wilt u daarna een endoscopische operatie? Dan bespreken we uitgebreid alle mogelijkheden.

Stap 3 – Behandeling

De operatie kan snel plaatsvinden. Op de dag van de operatie meldt u zich in de kliniek. De voorbereiding duurt een uur, de operatie zelf neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Zo’n twee uur later loopt u pijnloos de kliniek weer uit!

Nekhernia | Behandeling met operatie

Bij een nekhernia behandeling met operatie, zijn er twee soorten operatie-indicaties. Afhankelijk van de ernst en de klachten, bepaalt de chirurg of een operatie de beste manier is om uw klachten te verhelpen

Absolute-indicatie: u heeft ernstige of snel optredende uitvalverschijnselen door druk van de hernia op een zenuw of op het ruggenmerg.

Relatieve-indicatie: u hebt zo veel last en pijn dat u niet meer goed kunt functioneren. Een operatie betekent in dit geval niet altijd dat u daarna klachtenvrij door het leven gaat. Daarom is altijd aanvullend onderzoek nodig bij Herniakliniek.


Zo weet u of een operatie de beste behandeling is…

 • U heeft klachten die lijken op een nekhernia
 • U heeft een recente MRI-scan die we digitaal kunnen bekijken en beoordelen
 • U heeft ons diagnoseformulier ingevuld
 • Op grond van uw gegevens stellen wij een voorlopige diagnose vast
 • Samen bekijken we dan de behandelmogelijkheden

Nekhernia operatie | Meer info

 • Nekhernia wanneer opereren? | Nekhernia behandeling
  Wilt u weten of u naast deze nekhernia behandeling ook voor een operatie in aanmerking komt? Vul het diagnoseformulier zo volledig mogelijk in en u krijgt gratis en vrijblijvend advies. Een nekhernia-operatie niet altijd de beste keuze voor nekhernia-pijn verlichten. Pas als na 8 weken de klachten niet afnemen, bekijkt de chirurg of u voor een operatie in aanmerking komt. In uitzonderlijke gevallen wordt er sneller geopereerd. Denk daarbij aan een nekhernia na een ongeval of wanneer er echt ernstige uitvalsverschijnselen zijn die snel verergeren.
 • Nekhernia | Behandeling zonder operatie

  Het dragen van een halskraag is de meest effectieve behandeling bij een nekhernia. Dit in combinatie met een nekhernia oefeningen van de fysiotherapeut, pijnstillers en natuurlijk rust. Met deze nekhernia behandeling, zonder operatie, gaat bij ongeveer 85% van de mensen de klachten binnen 8 weken over.

 • Is een nekhernia te genezen?

  In veel gevallen wel. Als een nekhernia diagnose is vastgesteld, verdwijnen de klachten vaak binnen 8 weken. Met de juiste pijnmedicatie, oefeningen, aanpassingen van uw houding en natuurlijk rust en hulp van de fysiotherpeut kunnen uw klachten verminderen of verdwijnen. Wilt u meer weten? Bekijk dan: nekhernia behandelen. U kunt ook uw hernia laten verwijderen met een nekhernia operatie.

 • Nekhernia-pijn verlichten | Welke pijnstillers kan ik gebruiken?

  Wilt u uw nekhernia-pijn verlichten? Paracetamol is een middel wat u zelf kunt gebruiken. Daarnaast kan uw huisarts of neuroloog beginnen met pijnmedicatie, denk daarbij aan ibuprofen, diclofenac of naproxen. Nekhernia-pijn verlichten is moeilijk, omdat deze zenuwpijn lastig te behandelen is. Uw arts kan u naast medicatie, ook injecties of een behandeling met stroomstootjes voorschrijven die de nekhernia-pijn verlichten.

Vraag naar een behandeladvies

Wilt u meer weten over onze nekhernia behandeling met een vrijblijvend een operatie-advies? Vul het diagnoseformulier in en u krijgt een persoonlijk advies.

Klik hier voor en vrijblijvend behandeladvies

Kon de testimonial niet laden