085 210 3004

Onze kanaalstenose operatie

Patiënten met een kanaalstenose, waarbij de verdikking aan de binnenkant van het wervelkanaal zit, opereren we via de rug. Bij de Herniakliniek gebruiken we een full endoscopische decompressie-techniek. Dat lijkt op een kijkoperatie-techniek waarbij we opereren via een klein sneetje van maar 8mm. Wij zijn één van de meest gespecialiseerde klinieken op het gebied van wervelkolomoperaties en kanaalstenose-operatie.

Full endoscopische decompressie-techniek

 • Full-endoscopische stenose operatie met iLESSYS-techniek
 • Dat betekent een kleinere operatie, dus sneller herstel
 • De Herniakliniek is één van de meest specialistische centra in Nederland
 • Uitgevoerd door een medisch team met veel ervaring

Kanaalstenose operatie | Meer info

 • Hoe verloopt een kanaal stenose operatie?

  Om voor de kanaalstenose operatie in aanmerking te komen heeft u eerst het diagnoseformulier ingevuld en bent u op consult geweest bij de specialist. Daaruit is gebleken dat een kanaalstenose operatie voor u de beste oplossing is om van uw klachten af te komen. Voorafgaand aan de operatie krijgt u een plaatselijke verdoving. De chirurg brengt daarna een naald naar binnen en zet deze met hulp van röntgenbeelden tussen de wervels op de lamina (bindweefsel). Over de naald wordt een steeds dikker buisje geschoven, net zo lang totdat het buisje groot genoeg is voor een endoscoop met camera en verschillende superkleine instrumenten.

 • Hoe lang duurt een Kanaalstenose operatie?

  Een kanaalstenose-operatie via de rug, met iLYSSES-techniek duurt ongeveer 1,5 uur en u heeft 2 uur nodig om bij te komen op de verkoeverkamer. Na een aantal tests en oefeningen mag u daarna naar huis om daar verder aan te sterken.

 • iLESSYS-operatietechniek | Kanaalstenose opereren

  Wanneer alles op de juiste plaats geschoven is, gaat de chirurg door de lamina heen om het overtollige bot weg te halen, zodat de zenuw meer ruimte krijgt. De instrumenten zijn zo gemaakt dat ze ook een hoek om kunnen werken. Deze innovatieve techniek geeft de chirurg vrij zicht en voldoende bewegingsruimte aan de binnenkant van de wervelkolom. Het overtollige bot wordt weggehaald en de druk op de zenuw vermindert.

 • Wat zijn de risico’s van een kanaalstenose operatie?

  De kans op complicaties tijdens de kanaalstenose-operatie, is klein. In onze kliniek voeren we  al jarenlang dagelijks full endoscopische operaties in de wervelkolom uit. We werken met de meest ervaren wervelkolomchirurgen. Door de minimaal invasieve techniek, wordt het lichaam bovendien zo min mogelijk belast, waardoor de kans op complicaties klein is. Komt u voor een kanaalstenose-operatie in aanmerking? Dan nemen we vooraf de risico’s met u door en beantwoorden we al uw vragen.

 • Heb ik pijn tijdens deze operatie?

  Voorafgaand aan de hernia of stenose operatie wordt uw huid verdoofd en krijgt u pijnstilling via een infuus. Dit wordt ook wel analgo-sedatie genoemd. Door deze vorm van verdoven voelt u vrijwel geen pijn.

  Wel kunt u een lichte pijn voelen wanneer er tijdens de operatie een stukje botvlies van het bot wordt verwijderd. Dit duurt maar even en is heel normaal; u hoeft zich dus geen zorgen te maken. Onze chirurg zal tijdens de operatie ook vooraf aangeven dat deze lichte pijn kan ontstaan. Indien noodzakelijk kan de verdoving iets worden verhoogd, zodat de pijn snel afzwakt.

  De toegepaste verdoving is zeer veilig. Bovendien wordt u tijdens de operatie nauwlettend in de gaten gehouden door ons zeer ervaren team van anesthesisten. De medicatie is na de operatie zeer snel uit uw bloed verdwenen, waardoor u zelfs binnen twee uur na de operatie alweer naar huis kunt! De door Iprenburg Herniakliniek toegepaste vorm van opereren is, in tegenstelling tot de traditionele operatie in een ziekenhuis, ook vrijwel niet belastend voor uw lichaam. Sterker nog, de meeste van onze patiënten zeggen na de ingreep dat ze een bezoek aan de tandarts erger vinden!

Heeft u stenose symptomen?

Weten of u voor een stenose-operatie in aanmerking komt? Vul het diagnoseformulier zo volledig mogelijk in. U krijgt gratis en vrijblijvend advies op maat, waarin staat wat voor u de beste behandeling is.

Vraag een behandeladvies

Daarom Herniakliniek

 • Geen wachttijd en ook een medische team met veel ervaring
 • Verzekerde zorg | Vergoeding uit uw basisverzekering
 • De meeste full-endoscopische wervel-operaties in Nederland
 • Specialist in PTED- en iLYSSES-technieken voor rug en nek
 • Tevreden patiënten geven een waardering van 9,2

Vrijblijvend behandeladvies

In drie stappen snel resultaat:

Stap 1 – Diagnose

Vul het diagnoseformulier in en beschrijf daarbij zo gedetailleerd mogelijk uw klachten. Wij bespreken uw gegevens in ons team. We bellen u daarna met een gratis en vrijblijvend behandeladvies op.

Naar Diagnoseformulier

Stap 2 – Consult

U krijgt een behandeladvies toegestuurd. Daarna kunt u op korte termijn een consult aanvragen om u te laten informeren. Wilt u daarna een endoscopische operatie? Dan bespreken we uitgebreid alle mogelijkheden.

Stap 3 – Behandeling

De operatie kan snel plaatsvinden. Op de dag van de operatie meldt u zich in de kliniek. De voorbereiding duurt een uur, de operatie zelf neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Zo’n twee uur later loopt u pijnloos de kliniek weer uit!

Iprenburg Herniakliniek 9.3 van de 10

Dankbaar!

Op 13 oktober 2016 ben ik geholpen aan een hernia L3-L4. Hiervoor liep ik ruim een half jaar met zenuwpijn in heup en been, welke steeds erger werd o.a.na een bezoek aan een chiropractor!! De…

Lees het hele verhaal van Chantal

De Mont Ventoux is beklommen!

Dr. Iprenburg en team! Een tijdje terug ik heb in mailcontact met jullie laten weten dat ik 15 maanden na de operatie de Mont Ventoux zou gaan beklimmen voor een goed doel. Bij deze wil…

Lees het hele verhaal van Marlijn de Koning

Kon de testimonial niet laden