085 210 3004

Herstel na een stenose operatie

Pijn of spierpijn na uw stenose operatie en tijdens het herstel is normaal. Er is heel wat gebeurd met uw lijf. De wond die achterblijft is klein, maar wel diep, dus dat kan voor ongemak zorgen. U zult ook spierpijn hebben. Het kan zijn dat de zenuwpijn nog een tijdje aanhoudt. De zenuw heeft wel meer ruimte heeft gekregen, maar kan nog beschadigd zijn en herstel van een zenuw heeft tijd nodig. Vertrouwt u het niet en heeft u veel last? Neem gerust contact op met de Herniakliniek.

Opname, controle en nazorg

Na de stenose operatie komt de chirurg langs voor de nacontrole om verslag te doen van de operatie. Als alles in orde is, mag u na een paar uur naar huis. U krijgt een USB-stick mee naar huis waar uw eigen ingreep op staat. Ook krijgt u een operatieverslag thuisgestuurd, wat u kunt delen met uw huisarts. Natuurlijk krijgt u ook een overzicht mee van oefeningen en tips waarmee u sneller herstelt. In de weken na de operatie zijn er verschillende telefonische of digitale momenten ter controle. Als er verder geen klachten zijn, volgt er na zes weken een afrondend telefoongesprek.

Operatietechnieken

Full endoscopische operatie

Kanaalstenose-operatie

Foraminale stenose-operatie

Vraag & antwoord

 • Wat kunt u doen aan pijn na een stenose operatie?
  U krijgt een overzicht mee van oefeningen mee, die u helpen bij uw stenose operatie herstel. Zoals u weet is zitten erg belastend voor uw rug, dus wissel het zitten af met lopen, staan en liggen. Bouw de dagelijkse activiteiten langzaam op, volg het advies van de fysiotherapeut op en doe uw oefeningen. Dat gaat u allemaal helpen in uw stenose operatie herstel.
 • Hoe kan ik zelf zorgen voor goed herstel na stenose operatie?

  In de meeste gevallen duurt een stenose operatie herstel zo’n zes weken. Als de stenose operatie succesvol is verlopen, mag u direct naar huis. Houd er rekening mee dat u de eerste paar dagen wel wat hulp nodig heeft. Voor de grote huishoudelijke taken, heeft u wat langer hulp nodig. Tot zes weken na de operatie mag u geen zware boodschappen doen en geen zware huishoudelijke taken uitvoeren. Heeft u kleine kinderen, schakel dan hulp in. Bent u alleenstaand of heeft u een partner die ouder is dan 75 jaar en/of zelf hulp nodig heeft, dan kunt u bij het WMO-loket van uw gemeente huishoudelijke hulp aanvragen.

 • Is er goede nazorg bij Iprenburg Herniakliniek?

  Uiteraard! In de week na uw operatie wordt u gebeld om de voortgang van uw herstel met u te bespreken. Drie weken na uw operatie geeft u zelf per e-mail nog een update. Hierop reageren wij telefonisch of per e-mail. Ongeveer zes weken na de operatie vindt nog een afrondend telefoongesprek met onze anesthesioloog plaats. Overigens is de kliniek in geval van calamiteiten 24 uur per dag via ons algemene telefoonnummer bereikbaar.

  Mocht u onverhoopt klachten blijven ondervinden, dan bent u uiteraard van harte welkom bij Iprenburg Herniakliniek voor een nacontrole.

Heeft u stenose symptomen?

Weten of u voor een stenose-operatie in aanmerking komt? Vul het diagnoseformulier zo volledig mogelijk in. U krijgt gratis en vrijblijvend advies op maat, waarin staat wat voor u de beste behandeling is.

Vraag een behandeladvies

Kon de testimonial niet laden