085 210 3004

Kosten van een hernia operatie

Vergoeding vanuit uw basisverzekering

Als een operatie voor u de beste oplossing is, wordt een hernia of stenose operatie in Nederland vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft dan wel een verwijzing van uw huisarts nodig. De basisverzekering vergoed een groot deel van zowel de kosten van een consult van 45 minuten van € 125 als de kosten van een operatie met PTED- of iLYSSES-techniek. Afhankelijk van de gebruikte techniek zijn de kosten anders. De vergoeding zal niet volledig 100% zijn. Wat het percentage is, advies om te informeren bij de zorgverzekering. Buitenlandse verzekeraars vergoeden altijd de kosten van een consult en operatie. Bepaalde arbeidsverzuim-verzekeraars vergoeden soms ook de operatie.

Zo betaalt uw zorgverzekering de kosten

 1. Vraag een verwijzing aan uw arts en vul het diagnoseformulier in
 2. Is een operatie de beste behandeling? Dan helpen we u graag
 3. In Nederland wordt de operatie altijd vergoed vanuit de basisverzekering
 4. Afhankelijk van uw pakket krijgt u alle of een deel van de kosten vergoed
 5. We hebben dus geen contract met uw zorgverzekeraar nodig
 6. Bel vooraf met uw zorgverzekeraar om te vragen hoe hoog de vergoeding is
 7. U declareert de rekening bij uw zorgverzekeraar, als u die eerst zelf betaald heeft

Vrijblijvend advies hernia operatie

Overweegt u een hernia operatie en wilt u advies? Vul dan ons diagnoseformulier in. Met een ingevuld formulier hebben we voldoende informatie om u te adviseren over een operatie. Bovendien is het advies gratis. Dus vul gerust het diagnoseformulier in.

Vraag advies aan

Handig om te weten als u belt met uw zorgverzekeraar

Het consult en de operatie worden vergoed vanuit de basisverzekering, we hebben geen contract met uw zorgverzekeraar, maar dat is met een vergoeding uit de basisverzekering ook niet nodig.

Hieronder vindt u onze behandelingen met bijbehorende Declaratiecodes (DCode) en Zorgproductcodes (ZPC):

Omschrijving behandelingDCodeZPC
Operatie lumbale hernia/stenose: PTED15E830131999285
Operatie lumbale stenose: interlaminair enkel niveau15E830131999285
Operatie lumbale stenose: interlaminair enkel niveau met verpleegdag15E829131999284
Operatie lumbale hernia/stenose: interlaminair meerdere niveaus met verpleegdag15D647131999263
Operatie cervicale hernia/stenose: endoscopisch (PCED)15D647131999263
 • Zijn er wachttijden voor een operatie in de Herniakliniek?
  We hebben geen wachttijden. Als u het diagnoseformulier compleet heeft ingevuld en ook een recente MRI heeft meegestuurd, plannen wij binnen 2 weken een consult in. Als u tussen de 18 en 75 jaar bent en blijkt dat een operatie de beste keuze voor u is, plannen we de operatie snel in. Als u gezondheidsproblemen heeft of al een andere diagnose (denk aan hart- en longziektes), dan is het helaas niet altijd mogelijk om u te laten opereren bij Herniakliniek.
 • Kan ik in Veenhuizen overnachten?

  Na de operatie kunt u in principe direct weer naar huis. Veel van onze cliënten geven er echter de voorkeur aan om de nacht voorafgaand en/of volgend op de operatie in de nabijheid van onze kliniek te overnachten.

  Wij kunnen voor u en eventueel uw partner een overnachting reserveren in Hotel Restaurant Bitter en Zoet. Dit hotel ligt direct naast onze kliniek.

 • Kunt u voor mij een MRI-scan regelen?

  In principe is dit mogelijk, maar het is aan te raden om de verwijzing via uw huisarts te regelen. Bij verwijzing via uw huisarts zal uw zorgverzekeraar doorgaans de kosten vergoeden. De kosten variëren van circa € 250,- tot circa € 300,- voor een MRI met contrast. Via Iprenburg Herniakliniek kunt u een verwijzing krijgen naar een MRI-centrum, maar dan moet u doorgaans de kosten zelf betalen.

  Een MRI met contrast wordt gemaakt als u al eens eerder geopereerd bent. Dit is noodzakelijk om een onderscheid te kunnen maken tussen littekenweefsel en een recidief hernia. Dit is alleen zinvol als de vorige operatie niet langer dan vijf jaar geleden plaats heeft gevonden.

Daarom Herniakliniek

 • Geen wachttijd en ook een medische team met veel ervaring
 • Verzekerde zorg | Vergoeding uit uw basisverzekering
 • De meeste full-endoscopische wervel-operaties in Nederland
 • Specialist in PTED- en iLYSSES-technieken voor rug en nek
 • Tevreden patiënten geven een waardering van 9,2

Vrijblijvend behandeladvies

In drie stappen snel resultaat:

Stap 1 – Diagnose

Vul het diagnoseformulier in en beschrijf daarbij zo gedetailleerd mogelijk uw klachten. Wij bespreken uw gegevens in ons team. We bellen u daarna met een gratis en vrijblijvend behandeladvies op.

Naar Diagnoseformulier

Stap 2 – Consult

U krijgt een behandeladvies toegestuurd. Daarna kunt u op korte termijn een consult aanvragen om u te laten informeren. Wilt u daarna een endoscopische operatie? Dan bespreken we uitgebreid alle mogelijkheden.

Stap 3 – Behandeling

De operatie kan snel plaatsvinden. Op de dag van de operatie meldt u zich in de kliniek. De voorbereiding duurt een uur, de operatie zelf neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Zo’n twee uur later loopt u pijnloos de kliniek weer uit!

Kon de testimonial niet laden