085 210 3004

Onze stenose operatietechnieken

Met een stenose operatie halen we een verdikking in de wervelkolom of aan de zijkant van de wervelschijf weg. De beknelde zenuw krijgt meer ruimte en uw klachten zullen afnemen. In de Herniakliniek zijn we gespecialiseerd in maar liefst twee stenose operatietechnieken. Bij beide methodes wordt via een klein sneetje zowel een camera als de instrumenten ingebracht en de stenose operatie uitgevoerd. Door de kleine wond is de impact op uw lichaam minimaal. De operatie is full endoscopisch, wat te vergelijken is met een kijkoperatie.

Vrijblijvend behandeladvies

Full endoscopische operaties

  • De inwendige technieken zorgen voor sneller herstel
  • Met de PTED-techniek of de iLESSYS-techniek
  • Via dagbehandeling, dus u mag dezelfde dag naar huis
  • Geen wachttijd & een patiëntscore van 9,2
  • We zijn de meest gespecialiseerde kliniek in Nederland

De full endoscopische stenose operatie helpt u snel van uw stenose

Twee soorten stenose-operatietechnieken:

  1. iLESSYS: als de vernauwing aan de binnenkant van de wervelkolom zit, noemen we dat een kanaalstenose en dan opereren we met de full endoscopische interlaminaire operatietechniek. Met deze techniek wordt u als patiënt via de rug geopereerd.
  2. PTED: als de vernauwing aan de zijkant van de wervelkolom zit, noemen we dit een foraminale stenose en dan opereren we via de zij. Dit is de PTED-techniek. Dit is eveneens een full endoscopische techniek waar we veel ervaring mee hebben.

Stenose operatie | Meer info

  • De Full Endoscopische decompressie stenose operatie
    Wij zijn de enige kliniek die deze allerminst invasieve techniek in Nederland aanbieden. Hierbij wordt net als bij de PTED een camera in de rug ingebracht thv van de vernauwing (stenose). Bij deze techniek gaat de camera direct naar de vernauwing en wordt van binnenuit de vernauwing wijder gemaakt en wordt niet van buiten af alles losgemaakt waarna pas de ruimte wordt gemaakt. Vervolgens wordt de camera als een soort joystick bewogen om in alle hoekjes en gaatjes te komen om goed ruimte te maken, zonder eerst alles te hoeven los te maken of te beschadigen. Op deze manier wordt de stenose weggehaald (cq. Ruimte gemaakt) terwijl zo min mogelijk andere structuren worden beschadigd of losgemaakt. Hierdoor blijft uw rug , ondanks de operatie, in de best mogelijke conditie voor en goed een voorspoedig herstel.  
    full endoscopische stenose operatie

    Afbeelding van een Full Endoscopische decompressie stenose operatie

  • De PTED operatie (alleen voor foraminale stenose)

    De vernauwing aan de zijkant van de wervelkolom, oftewel de foraminale stenose, opereren we bij de Herniakliniek via uw zij. Dit is de PTED-techniek. Dit is eveneens een full endoscopische techniek waar we veel ervaring mee hebben.

    Klik hier voor meer informatie over de foraminale stenose operatie met de PTED-techniek.

  • Is een stenose operatie gevaarlijk? | Zijn er risico’s?

    De kans op complicaties tijdens de stenose-operatie, is klein. In onze kliniek voeren we  al jarenlang dagelijks full endoscopische operaties in de wervelkolom uit. We werken met de meest ervaren wervelkolomchirurgen. En door de minimaal invasieve techniek, wordt het lichaam bovendien minimaal belast. De kans op complicaties is klein. Komt u voor een stenose-operatie in aanmerking? Dan nemen we vooraf de risico’s met u door en beantwoorden we al uw vragen.

  • Hoe kan ik zelf zorgen voor goed herstel na stenose operatie?

    In de meeste gevallen duurt een stenose operatie herstel zo’n zes weken. Als de stenose operatie succesvol is verlopen, mag u direct naar huis. Houd er rekening mee dat u de eerste paar dagen wel wat hulp nodig heeft. Voor de grote huishoudelijke taken, heeft u wat langer hulp nodig. Tot zes weken na de operatie mag u geen zware boodschappen doen en geen zware huishoudelijke taken uitvoeren. Heeft u kleine kinderen, schakel dan hulp in. Bent u alleenstaand of heeft u een partner die ouder is dan 75 jaar en/of zelf hulp nodig heeft, dan kunt u bij het WMO-loket van uw gemeente huishoudelijke hulp aanvragen.

  • Wat kunt u doen aan pijn na een stenose operatie?

    U krijgt een overzicht mee van oefeningen mee, die u helpen bij uw stenose operatie herstel. Zoals u weet is zitten erg belastend voor uw rug, dus wissel het zitten af met lopen, staan en liggen. Bouw de dagelijkse activiteiten langzaam op, volg het advies van de fysiotherapeut op en doe uw oefeningen. Dat gaat u allemaal helpen in uw stenose operatie herstel.

Wilt u vrijblijvend advies voor een stenose operatie?

Vul het diagnoseformulier zo volledig mogelijk in en u krijgt snel en persoonlijk een antwoord op de vraag of een operatie de beste behandeling voor uw stenose is.

Klik hier voor een vrijblijvend behandeladvies

Daarom Herniakliniek

  • Geen wachttijd en ook een medische team met veel ervaring
  • Verzekerde zorg | Vergoeding uit uw basisverzekering
  • De meeste full-endoscopische wervel-operaties in Nederland
  • Specialist in PTED- en iLYSSES-technieken voor rug en nek
  • Tevreden patiënten geven een waardering van 9,2

Vrijblijvend behandeladvies

In drie stappen snel resultaat:

Stap 1 – Diagnose

Vul het diagnoseformulier in en beschrijf daarbij zo gedetailleerd mogelijk uw klachten. Wij bespreken uw gegevens in ons team. We bellen u daarna met een gratis en vrijblijvend behandeladvies op.

Naar Diagnoseformulier

Stap 2 – Consult

U krijgt een behandeladvies toegestuurd. Daarna kunt u op korte termijn een consult aanvragen om u te laten informeren. Wilt u daarna een endoscopische operatie? Dan bespreken we uitgebreid alle mogelijkheden.

Stap 3 – Behandeling

De operatie kan snel plaatsvinden. Op de dag van de operatie meldt u zich in de kliniek. De voorbereiding duurt een uur, de operatie zelf neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Zo’n twee uur later loopt u pijnloos de kliniek weer uit!

Iprenburg Herniakliniek 9.3 van de 10

2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!

Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op…

Lees het hele verhaal van Natasja Bruintjes

Video review

Al 35 jaar problemen met de rug.

9 september 2012.Al 35 jaar problemen met de rug. In 1976 is er door middel van een rugpunctie geconstateerd dat ik een hernia had. Op dat moment wilde ik geen operatie ondergaan omdat het risico…

Lees het hele verhaal van H.Mennes

Kon de testimonial niet laden