085 210 3004

Vul het diagnoseformulier in

Naar het diagnoseformulier

Het invullen van het formulier vraagt ongeveer 10 minuten van uw tijd.

Klik hier om te starten
 • Hoe werkt een elektronisch formulier?

  Dit diagnoseformulier kunt u op uw computer of mobiele telefoon invullen en online naar ons verzenden. Het formulier is zeer duidelijk en het invullen ervan kent zelden problemen. Mocht het u onverhoopt niet lukken, dan kunt u altijd telefonisch contact met onze kliniek. We helpen u dan verder.

 • Waarvoor heeft u mijn e-mailadres nodig?

  We hebben om meerdere redenen uw e-mailadres nodig. Wanneer u het diagnoseformulier heeft ingevuld, dan krijgt u binnen twee werkdagen per e-mail van ons een voorlopig behandeladvies. We hebben uw e-mailadres ook nodig om u na een consult een medisch verslag toe te sturen. Daarnaast is er voor en na de operatie ook regelmatig via e-mail contact. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een gezondheidsvragenlijst, een toestemmingsverklaring of een kopie van het operatieverslag.

 • Hoeveel tijd kost het beantwoorden?

  Het diagnoseformulier bestaat uit 72 vragen, maar u kunt deze snel beantwoorden. Gemiddeld vullen patiënten de vragenlijst binnen 10 minuten in. U hoeft de vragenlijst overigens niet in één keer te beantwoorden. U kunt het invullen ook onderbreken. U ontvangt dan per e-mail een code. Hiermee kunt u op een later tijdstip inloggen en in alle rust de vragenlijst afmaken.

 • In het diagnoseformulier wordt naar mijn werk gevraagd. Waarom?

  In veel gevallen is er een relatie tussen de zwaarte van uw beroep en uw pijnklachten. Uw antwoorden op de vragen hierover in het diagnoseformulier helpen ons om een betere voorlopige diagnose te kunnen stellen.

 • Waarom opereren bij Iprenburg Herniakliniek?
  • U kunt snel geopereerd worden; er is een korte wachttijd. De wachttijd voor een consult is na het invullen van het diagnoseformulier één tot hooguit twee weken. Indien een consult daartoe aanleiding geeft kan er in overleg een operatiedatum gepland worden. Deze is doorgaans een tot hooguit twee weken later. Wanneer er sprake is van een parese (gedeeltelijke verlamming), dan kunnen we versnellen.
  • Iprenburg Herniakliniek doet de endoscopische herniaoperatie onder plaatselijke verdoving met extra pijnstilling (analgesie) en rustgevende medicijnen (sedatie);
  • Verzekerde zorg | Vergoeding uit uw basisverzekering
  • Iprenburg Herniakliniek opereerde de meeste full-endoscopische wervel-operaties in Nederland
  • 100% gespecialiseerd in PTED- en iLYSSES-technieken voor rug en nek
  • Iprenburg Herniakliniek is de enige kliniek in Nederland die in alle gevallen de tussenwervelschijf weer dicht last en verstevigd bij de PTED operatie na het verwijderen van de hernia.
  • Onze tevreden patiënten geven een waardering van 9,2

Om u goed van dienst te kunnen zijn, vragen wij u het diagnoseformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen en de conclusie uit het MRI-verslag over te nemen.

 • Waarom moet ik een MRI laten maken en het verslag opsturen?

  Iprenburg Herniakliniek heeft uw MRI-verslag nodig om een goede voorlopige diagnose te kunnen stellen. Wij kunnen uw MRI via het digitale PACS-systeem beoordelen, zodat er geen tijdsverlies optreedt en wij u snel van dienst kunnen zijn. Zie voor meer informatie het MRI centrum.

 • Ik moet een verslag van een MRI bijvoegen. Hoe oud mag deze zijn?

  Behalve een ingevuld diagnoseformulier hebben wij ook een recent verslag van een MRI nodig of beter nog de MRI zelf. Hiermee kunnen wij een goede voorlopige diagnose stellen. Omdat we een goed beeld nodig hebben van de actuele situatie van uw rug, is dit MRI-verslag of uw MRI bij voorkeur niet ouder dan drie maanden. In sommige gevallen volstaat een MRI van zes maanden geleden ook nog. Is uw MRI meer dan zes maanden geleden gemaakt, dan is een nieuwe MRI noodzakelijk. Neem hiervoor contact op met uw huisarts of fysiotherapeut of indien dit problemen oplevert met ons.

 • Ik heb geen MRI, wat nu?

  Wanneer u geen MRI heeft, of wanneer uw MRI meer dan zes maanden oud is, dan moet u een (nieuwe) MRI laten maken. Deze hebben wij nodig om een goede voorlopige diagnose te kunnen stellen van uw rug. Uw huisarts of fysiotherapeut kan u voor het maken van een MRI verwijzen naar een naburig ziekenhuis of MRI-centrum. Bij de MRI-centra in Nederland kunt u vrijwel altijd binnen een week terecht voor het maken van een MRI. Indien het maken van een nieuw MRI problemen oplevert kunnen wij ook een aanvraag voor u regelen.

 • Kunt u voor mij een MRI-scan regelen?

  In principe is dit mogelijk, maar het is aan te raden om de verwijzing via uw huisarts te regelen. Bij verwijzing via uw huisarts zal uw zorgverzekeraar doorgaans de kosten vergoeden. De kosten variëren van circa € 250,- tot circa € 300,- voor een MRI met contrast. Via Iprenburg Herniakliniek kunt u een verwijzing krijgen naar een MRI-centrum, maar dan moet u doorgaans de kosten zelf betalen.

  Een MRI met contrast wordt gemaakt als u al eens eerder geopereerd bent. Dit is noodzakelijk om een onderscheid te kunnen maken tussen littekenweefsel en een recidief hernia. Dit is alleen zinvol als de vorige operatie niet langer dan vijf jaar geleden plaats heeft gevonden.

 • Maakt Iprenburg Herniakliniek zelf ook een MRI-scan?

  Nee, in Iprenburg Herniakliniek worden geen MRI-scans gemaakt.

Om een goed behandeladvies te krijgen, is het vaak niet nodig om ons spreekuur te bezoeken. Op basis van een door u ingevuld diagnoseformulier en een kopie van een recent MRI-verslag (niet ouder dan zes maanden) kunnen wij in de meeste gevallen snel een diagnose stellen. U krijgt vervolgens via e-mail een advies of een behandeling bij Iprenburg Herniakliniek voor u zinvol is. Dit advies is kosteloos.

Afspraak voor een consult

Wanneer u op basis van het voorlopige behandeladvies gezien wilt worden door een specialist van Iprenburg Herniakliniek dan kunt u contact opnemen met onze kliniek. We maken dan op korte termijn een afspraak met u voor een uitvoerig neurologisch en orthopedisch onderzoek. Op basis hiervan en een nauwkeurige bestudering van uw MRI stellen we een definitieve diagnose.  Mocht u een hernia hebben die via de PTED techniek kan worden verholpen, dan kan de operatie altijd snel plaatsvinden. U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig voor een consult. Indien een operatie mogelijk is, dan zal deze tijdens het consult altijd uitvoerig met u worden besproken.

 • Voor een consult wordt ruim de tijd genomen.
 • Gemiddeld duurt een consult 45 minuten.

Naar het diagnoseformulier

Het invullen van het formulier vraagt ongeveer 10 minuten van uw tijd.

Klik hier om te starten

Daarom Herniakliniek

 • Geen wachttijd en ook een medische team met veel ervaring
 • Verzekerde zorg | Vergoeding uit uw basisverzekering
 • De meeste full-endoscopische wervel-operaties in Nederland
 • Specialist in PTED- en iLYSSES-technieken voor rug en nek
 • Tevreden patiënten geven een waardering van 9,2

Vrijblijvend behandeladvies

In drie stappen snel resultaat:

Stap 1 – Diagnose

Vul het diagnoseformulier in en beschrijf daarbij zo gedetailleerd mogelijk uw klachten. Wij bespreken uw gegevens in ons team. We bellen u daarna met een gratis en vrijblijvend behandeladvies op.

Naar Diagnoseformulier

Stap 2 – Consult

U krijgt een behandeladvies toegestuurd. Daarna kunt u op korte termijn een consult aanvragen om u te laten informeren. Wilt u daarna een endoscopische operatie? Dan bespreken we uitgebreid alle mogelijkheden.

Stap 3 – Behandeling

De operatie kan snel plaatsvinden. Op de dag van de operatie meldt u zich in de kliniek. De voorbereiding duurt een uur, de operatie zelf neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Zo’n twee uur later loopt u pijnloos de kliniek weer uit!

Kon de testimonial niet laden