085 210 3004

Behandeling van een stenose

Heeft u een stenose, oftewel een vernauwing, aan de binnenkant van uw wervelkanaal (kanaalstenose) of aan de zijkant van een wervelschijf (foraminale stenose)? Dan is dat helaas niet zomaar te verhelpen. Van een stenose genezen kan met een beweegprogramma met specifieke stenose-oefeningen van de fysiotherapeut, in combinatie met pijnstilling. Heeft u echter al langer dan 3 maanden klachten, dan kan een stenose-operatie ook uitkomst bieden.

Stenose behandeling

  • Wat zijn oefeningen voor stenose? | Stenose oefeningen

    Vraag een erkend fysiotherapeut om stenose oefeningen die u helpen bij een betere houding, zodat uw pijnklachten afnemen. Ook heeft een fysiotherapeut stenose oefeningen die zorgen voor ruimte in uw wervelkolom en tegelijkertijd uw conditie verbeteren. Wat u zelf kunt doen? Is wandelen, fietsen en zwemmen, natuurlijk allemaal binnen de pijngrens. Voorkom zwaar tillen en veel zitten.

  • Welke pijnstillers bij stenose? | Stenosepijn verlichten

    Paracetamol is een pijnstiller die uw stenosepijn verlichten. Ga met klachten echter altijd naar uw huisarts, want naast een doorverwijzing helpen zij ook bij pijnmedicatie die uw stenosepijn verlichten. Welke pijnstiller uw huisarts adviseert, hangt af van uw klachten. Als paracetamol niet voldoende helpt, zijn er andere middelen zoals ibuprofen, diclofenac of naproxen.

  • Kan stenose genezen zonder operatie?

    Een stenose geneest niet vanzelf. Klachten die bij een stenose in de onderrug horen, gaan meestal vanzelf over. De fysiotherapeut kan u helpen bij een betere houding die uw rug ontlast. U krijgt oefeningen om uw rugspieren te verstevigen, zodat u verdere slijtage van de ruggenwervel voorkomt. Met een doorverwijzing van de huisarts, kunt u terecht bij een specialist die soms kiest om stenosepijn te verlichten met injecties of stroombehandeling. Houden de klachten echter lang aan? Uit onderzoek blijkt dat voor de behandeling van een stenose een operatie het beste resultaat geeft.

  • Wanneer opereren bij stenose?

    Heeft u veel pijn en houden de klachten al drie maanden of langer aan? Neem dan contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar onze Herniakliniek. Wanneer u het diagnoseformulier invult en een recente MRI toevoegt aan het formulier, beoordelen wij of een operatie voor u de beste oplossing is. Met een operatie-indicatie bent u bij ons snel aan de beurt.

Welke operatietechnieken zijn er voor een stenose?

De verschillende soorten stenose operaties zijn: de klassieke minimaal invasieve operatie, de endoscopische decompressie operatie en de full endoscopische decompressie stenose operatie. Deze laatste techniek is de minst invasieve techniek, u heeft het minste last van operatie en herstelt sneller. Wij zijn de enige kliniek die de full endoscopic stenose operatie in Nederland aanbiedt.  Hierbij wordt net als bij de PTED een camera in de rug ingebracht thv van de vernauwing (stenose).

Operatietechnieken

Full endoscopische operatie

Kanaalstenose-operatie

Foraminale stenose-operatie

Daarom Herniakliniek

  • Geen wachttijd en ook een medische team met veel ervaring
  • Verzekerde zorg | Vergoeding uit uw basisverzekering
  • De meeste full-endoscopische wervel-operaties in Nederland
  • Specialist in PTED- en iLYSSES-technieken voor rug en nek
  • Tevreden patiënten geven een waardering van 9,2

Vrijblijvend behandeladvies

Heeft u stenose symptomen?

Weten of u voor een stenose-operatie in aanmerking komt? Vul het diagnoseformulier zo volledig mogelijk in. U krijgt gratis en vrijblijvend advies op maat, waarin staat wat voor u de beste behandeling is.

Vraag een behandeladvies

Kon de testimonial niet laden