085 210 3004

Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!

3 juli 2017

Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet.
Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de fysio en met wat pijnstilling zou het weg moeten trekken.
Dus naar de fysio geweest,maar het werd alsmaar pijnlijker, heb ik alsnog de dokter gebeld, dat ik doorgestuurd wilde worden naar het ziekenhuis voor een MRI scan.
Daar hadden ze dan toch spoed achter gezet,omdat ik zo’n pijn had, wat echt verschrikkelijk was en daar werd na weer een week geconstateerd dat het een hernia was. De arts vertelde dat ik zwaardere pijnstilling zou krijgen, maar dat er tegenwoordig niet meer zo snel werd geopereerd werd met alle risico’s van dien en dat ik beter even zou kunnen aankijken of het niet uit zichzelf weg zou kunnen gaan.
Hij adviseerde mij ook om een afspraak te maken voor een pijnblokkade, dat zou kunnen helpen, is wel erg pijnlijk, want ze prikken in de zenuw waardoor je eerst 2 dagen pijn hebt van de prik en dan zou het 14 dagen pijnvrij kunnen zijn.
Maar het kan ook zijn dat ze niet gelijk goed prikken en dat het dus niet geholpen heeft, dan zou je na een tijdje het weer kunnen proberen.
En hij adviseerde mij om een afspraak te maken met de neurochirurg over de voor en nadelen van opereren. Dus ik ben begonnen met de pijnstilling,3 tramadol en 3 paracetamol met codeïne per dag. Nou dat hielp gelijk; ik was alleen zo duizelig en het was net of ik alles maar half meemaakte(mocht ook geen autorijden).
De afspraak voor de pijnblokkade zouden ze met spoed doen, dat was na 2 weken pas, toen heb ik nagedacht en overal geïnformeerd en hoorde ook dat als je te lang loopt met een hernia dat het chronisch wordt en dat je er dan helemaal niet meer vanaf komt.
Dus ik heb op internet gezocht en alle ziekenhuizen en klinieken gebeld maar overal gewoon wachttijden van 8 weken en ik twijfelde nog omdat er toch risico’s aan de operatie zitten. Maar in de tussentijd hielpen de pillen ook niet meer tegen de pijn. Ik liep s’nachts te huilen van de pijn, ik heb nog nooit zoveel pijn gehad.
Totdat ik op internet de Iprenburg Herniakliniek zag en daar las ik ook dat het een hele andere operatie is als bij alle andere ziekenhuizen en klinieken.
Ik heb daar gelijk heen gebeld en kon al heel snel terecht voor een gesprek met dokter Iprenburg die heeft de MRI scan bekeken die ik in het ziekenhuis had laten maken en hij concludeerde gelijk dat ik via de PTED-operatie geholpen kon worden.
Daar zitten natuurlijk ook risico’s aan maar veel minder doordat het via de zijkant gebeurd en dat je daardoor ook veel minder kans hebt op littekenweefsel wat soms later weer tegen de zenuw aan zou kunnen gaan drukken (wat je bij een operatie via de rug wel zou kunnen krijgen).
Ik had na het gesprek een goed gevoel over de operatie en heb gelijk besloten het te laten doen, dus ik kon gelijk 1 week erna geopereerd worden.
De dag dat ik geopereerd werd, werd ik weer in een warm team ontvangen en begeleid, ik was nog even nerveus dat het toch zeer ging doen omdat het plaatselijk verdoofd werd,maar ik heb werkelijk niets gevoeld.
Het hele team van mensen waren zo aardig en kundig, dat heb ik nog nooit zo ervaren. Na de operatie kwam ik even bij en was echt de pijn helemaal weg!!
Ik ben toen uit bed gekomen om even een stukje te lopen en dat ging helemaal goed ,ongelofelijk!!
Toen zijn we met de stoel plat naar huis gereden en heb ik eerst 2 weken niet auto gereden en gezeten,dat valt even tegen,maar ik had geen pijn meer!!
Daarna rustig aan weer gaan zitten(wel van het begin af aan een korset aangemeten gekregen,wat wel erg fijn en veilig aanvoelt)en autorijden en verder rustig aan gedaan. Nu is het dinsdag 6 weken geleden, dus ga ik woensdag aan de fysio beginnen. Tussendoor ben ik een paar keer gebeld door Mevrouw Ipenburg hoe het ging, maar het gaat goed, mijn lichaam geeft het vanzelf aan als ik teveel doe, dan doe ik even rustig aan en anders zou ik altijd langs kunnen komen,maar dat is niet nodig.
Ik ben heel blij dat ik deze operatie heb laten doen en zou het iedereen aanraden die een hernia heeft, het is jammer dat deze operatie nog niet vergoed wordt,maar het is het geld meer dan waard!
Menno,Véronique en het hele team nogmaals bedankt!

Kon de testimonial niet laden