085 210 3004

Geweldig resultaat

15 mei 2016

Na 38 jaar problemen te hebben gehad met m,n rug kan ik nu zeggen dat er eindelijk iets daadwerkelijk verbeterd is aan deze situatie.
In het begin van dit jaar begon mijn probleem steeds grotere vormen aan te nemen en de uitstraling naar m,n rechter been werd steeds ondragelijker. Ik werk op dat moment in de Verenigde Arabische Emiraten en ben daar naar een hospitaal geweest met mijn klachten, het werk ging mij met de dag slechter af. De neuroloog aldaar herkende meteen m,n klachten en ging direct over tot MRI en een rontgen foto. De uitslag was een ferminale hernia l-4 / l-5, met nog enige andere ongeregeldheden in de rest van de wervel kolom. Hier zou ik maar wat aan laten doen waren de neuroloog zijn woorden. Via wat zoeken op het internet kwam ik bij de Iprenburg Hernia kliniek en hier contakt mee opgenomen via het diagnoseformulier. Nog in het buitenland een afspraak gemaakt voor een consult , ging wel een weekje langer duren want ook de familie Iprenburg was wel eens aan vakantie toe. Uiteindelijk 3 weken na mijn thuiskomst werd de operatie om mij van de elende af te helpen gepland en 22 maart was de dag van de waarheid. De gehele operatie heb ik totaal niets van gemerkt, ja je bent er wel maar ondanks het lichte roesje en lokale verdoving heb ik het niet vervelender ervaren als een bezoek aan de kapper, ongelofelijk. Zo gaat u maar weer staan zei Dr Iprenburg na afloop van de ingreep, je klimt voorzichtig van de behandeltafel af en je mist direct iets, de pijn, heerlijk.
Na vele jaren bezoeken van artsen, physiotherapeuten, krakers, masseurs en meer van dat soort kwakzalvers in anderhalf uur van de pijn verlost, fantastisch.
Ik zou iedereen die al vele jaren tobben met hun rug en zich overleveren aan de moderne Nederlandse kwakzalverij om zich eens te gaan aanmelden bij Dr Iprenburg. Ik verkeer zelf wel in de situatie dat ik het bedrag wat de operatie kost op een spaarbankboekje heb staan en kan mij heel goed indenken dat er legio mensen zijn die dit niet hebben en daarom vindt ik het schandalig dat deze operatie techniek niet door de zorgverzekeraars wordt vergoed. Mijn werkgever geeft overigens ook niet thuis als ik daar aanklop voor een te gemoetkoming in de kosten ,maar wel lekker meesurfen op het succes van de operatie , evenals de uitkerings instantie deelt kosteloos mee in mijn succes. De meest mistige en twijfelachtige behandelingen worden in Nederland wel vergoed zoals ook jarenlange medicijnen verstrekking tegen de pijn bij een hernia en physiotherapie, wat kost dit allemaal wel niet.
Welnu het is voor mij nu 7 weken na de operatie en ben weer aan het werk gegaan in het buitenland. Ik doe geen gekke dingen met betrekking tot zware lichamelijke inspanning, even ontzien nog een paar weken.
In deze weken na de operatie is er bij mij nog geen paracetamolletje aan te pas gekomen om pijn of wat dan ook te onderdrukken, nogmaals ongelofelijk. Ik ben wel blij dat ik voor deze operatie techniek heb gekozen het is mijn lijf en heb geen zin om weken of maanden te gaan revalideren.
Dr Iprenburg en zijn team, heel erg bedankt voor de goede zorgen.

Leendert van der Linden.

Kon de testimonial niet laden