085 210 3004

Een einde aan 15 jaar tobben

13 december 2017

Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door zowel huisarts als neurologen werd ik niet serieus genomen en kreeg ik vrijwel geen gehoor. Eindelijk na een jaar tobben ben ik geopereerd. Er bleek een dubbele hernia te zitten!

Na de operatie is de pijn iets verlicht, maar al snel begon de ellende opnieuw. In de jaren die volgden ben ik in 5 verschillende ziekenhuizen geweest (waaronder de Sint Maartenskliniek in Nijmegen). Vele vormen van pijnbestrijdingsbehandelingen heb ik gehad. O.a.(cocktail) injecties, stroomschokken, morfinepleisters, pijnbestrijdingskastje e.d. Helaas mocht dit alles niet baten. Tot uiteindelijk een paar jaar geleden het moment kwam dat ik er maar mee moest leren leven, er helaas niets meer aan te doen was. Het was versteend littekenweefsel en een psychisch geworden. Maar hernia’s zeker niet. Wederom weinig tot geen medewerking van huisarts en met name ziekenhuizen. Met alle psychische gevolgen van dien. Mijn dagelijks leven was beperkt, mijn wereld werd steeds kleiner.

Totdat mijn schoondochter contact opnam met de Herniakliniek van dr. Van Iprenburg. Binnen enkele dagen was een MRI geregeld en een dag later kreeg ik de uitslag van de Herniakliniek. Weer (of misschien nog steeds) 2 hernia’s. Merkwaardig was wel dat de Radioloog van het MRI-centrum slechts 1 hernia had ontdekt. Na de vakantie ben ik op consult geweest, de 2 weken erna beide keren voor een “proefspuit”, en uiteindelijk de week erop geopereerd. Alle pijn was direct verdwenen. Natuurlijk heb ik na de ingreep nog veel pijn gehad. Maar het is de ingreep dubbel en dwars waard!

Door de situatie serieus te nemen, naar mijn verhaal te luisteren en een degelijk onderzoek hebben ze mijn vertrouwen gewonnen.

Na 15 jaar kan ik lopen, fietsen, autorijden, winkelen, op vakantie, mijn kleindochter optillen zonder pijn, zonder problemen! Een wonder! Nog steeds niet te bevatten. De fantastische zorg van dr. Van Iprenburg en zijn team zijn voor mijn gezin en mij onvergetelijk.

Kon de testimonial niet laden