085 210 3004

Ein-de-lijk pijnvrij

3 juli 2019

Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij.
Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1 jaar was mijn hernia dan ook weer terug gegroeid en zat ik weer met de pijn. Na verschillende malen naar andere neurochirurgen te zijn geweest, zelfs in het buitenland, bleef de reactie altijd, ‘leer er maar mee leven’ en ‘je bent te jong’. Zelfs bij nadrukkelijk bewijs van een hernia bij verschillende MRI’s wilde niemand mij nogmaals opereren met kans op verbetering.

Ik besloot het nogmaals te proberen en had in September 2018 mijn eerste consult bij Herniakliniek Veenhuizen. Na nog een extra test te hebben gedaan middels een injectie, heb ik in December 2018 een PTED operatie ondergaan. Het is bijna niet te vergelijken hoeveel je op korte termijn kan doen, vergeleken met een klassieke operatie. Ik kon binnen een mum van tijd weer goed lopen en andere activiteiten doen. Het heeft voor mij nog een aantal maanden geduurd voordat ik helemaal geen uitstraling meer had naar mijn linkerbeen. Niet gek na 10 jaar pijn.

Na de fysiotherapie ben ik inmiddels weer volledig aan het werk, en ben ik nog in het proces om mijn rug sterker te maken. Ik kan mijn zoontje optillen zonder pijn en hoop over een tijdje weer te gaan sporten en dansen, iets wat ik al die jaren geleden heb moeten opgeven.

Kon de testimonial niet laden