085 210 3004

Diagnose en behandeling van hernia klachten

Heeft u last van pijn in uw rug en benen? Dit hoeft geen hernia te zijn, maar het kan wel. Hieronder leest u welke klachten kunnen duiden op een hernia.

U herkent een hernia aan de volgende klachten

  • In de meeste gevallen heeft u pijn in de (onder)rug.
  • U heeft last van een uitstralende pijn in een of beide benen, de rug en/of de bil. De pijn strekt zich soms uit tot onder de knie.
  • De pijn wordt erger bij persen, hoesten of niezen.
  • De pijn wordt erger als er aan de zenuw wordt ‘getrokken’. U kunt dit testen door op uw rug te gaan liggen en dan gestrekt uw pijnlijke been op te tillen. Dit wordt ook wel de proef van Lasègue genoemd.
  • Uw peesreflexen kunnen verminderd zijn. Bij een hernia tussen de vijfde lendenwervel en de eerste heiligbeenwervel (dit is het onderste niveau van uw lage rug), bestaat bijvoorbeeld vaak een verlaagde achillespeesreflex.
  • U kunt met gestrekte knieën minder goed bukken en u kunt minder ver dan normaal met uw vingers bij de grond komen. Dit wordt een verminderde vinger- / bodemafstand genoemd.

Wanneer u bij het lezen van bovenstaande symptomen denkt dat u een hernia hebt, dan kan de diagnose alleen met zekerheid worden gesteld als u een MRI van uw lage rug laat maken.

Vrijblijvend advies hernia operatie

Overweegt u een hernia operatie en wilt u advies? Vul dan ons diagnoseformulier in. Met een ingevuld formulier hebben we voldoende informatie om u te adviseren over een operatie. Bovendien is het advies gratis. Dus vul gerust het diagnoseformulier in.

Vraag advies aan

Kon de testimonial niet laden