085 210 3004

Vergoeding hernia operatie

23 januari 2014

Tros Radar – Vergoedt uw verzekering de PTED hernia operatie?

Op 11 november 2013 heeft Tros Radar opnieuw aandacht besteed aan de PTED operatie techniek in relatie tot het al dan niet vergoeden via de zorgverzekeraars.

Op 25 maart 2013 heeft Tros Radar voor de tweede maal aandacht besteed aan de PTED operatie techniek in relatie tot het al dan niet vergoeden via de zorgverzekeraars. 

Op 7 mei 2012 heeft Tros Radar uitgebreid aandacht besteed aan de PTED operatie techniek die door Menno Iprenburg wordt gebruikt om endoscopisch een hernia te verwijderen. Wilt u weten of de PTED- methode binnenkort door uw zorgverzekering wordt vergoed?

Zwetslootgroep

Een groep patiënten, onder leiding van de heer Hans Zwetsloot, is in actie gekomen om deze operatie techniek wel vergoed te krijgen.

Zwetsloot probeert er bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) achter te komen, waarom deze techniek niet vergoed wordt. CVZ bepaalt welke operaties in het basispakket voor zorgverzekeringen opgenomen worden. Zwetsloot krijgt van het CVZ geen bevredigend antwoord. Het CVZ kan volgens Zwetsloot niet uitleggen waarom andere endoscopische technieken wel worden vergoed en PTED niet. Hij besluit daarom naar de Nationale Ombudsman te gaan. De Ombudsman geeft Zwetsloot gelijk. Het CVZ heeft de schijn van willekeur, waarom PTED niet, maar andere endoscopische technieken MED en MTD wel worden vergoed, niet heeft weggenomen.

Wilt u zich ook aansluiten bij de Zwetslootgroep? Mail ons via het contactformulier

In een uitgebreide en emotionele uitzending kwamen enkele patiënten van Iprenburg Herniakliniek aan het woord. Ze spraken over wat de operatie voor hen heeft betekent en over hun ongeloof over het vaak niet vergoeden van de operatie door de meeste zorgverzekeraars.

 

Kon de testimonial niet laden