085 210 3004

Uw chirurg Adam Swets

Adam Swets is als rug-specialist opzoek naar de toekomst in zijn vak. Hij kiest eerder voor iets nieuws dan gewoon standaard. Mogelijk door zijn achtergrond vraagt hij zich af of een techniek anders en beter kan. Geboren in Amsterdam is hij de zoon van een psychiater welke ook fietsenmaker wilde worden en van een kunstenares die schrijfster werd. “Ik ben geïnteresseerd in de onderliggende oorzaak of het achterliggende mechanisme, zowel van de mens en van een persoon als bij een techniek of bij een medisch probleem. Als ik daarna met mijn handen het weer goed kan maken kan ik daar echt van blijven genieten!”

Sinds zijn studie geneeskunde aan de VU te Amsterdam wist hij dat hij met zijn handen wilde werken. Direct na zijn artsexamen toog hij naar Zimbabwe om de wereld verder te ontdekken. Na zijn terugkomst vervolgde hij zijn carrière met zijn algemene chirurgie opleiding in het Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg kreeg hij in de Maartenskliniek en in het UMC Radboud te Nijmegen. Hij ronde zijn opleiding af in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem.

Hij settelde als orthopedisch chirurg in de vooruitstrevende maatschap van orthopeden in het Gelderse Vallei Ziekenhuis te Ede. Alhier specialiseerde hij zich verder in onder andere de schouderchirurgie, vooral sport gerelateerde en minimaal invasieve arthroscopische chirurgie (oa verbonden aan het medisch topsport centrum Sports Valley). Ook bekwaamde hij zich in de minimaal invasieve heupchirurgie via de voorste benadering. Sinds 2011 ontwikkelde hij zich vooral in de minimaal invasieve rug chirurgie, oa ook werkzaam in het gespecialiseerde rug-centrum Nedspine. Inmiddels heeft hij meer dan 10 jaar ervaring in het geven van chirurgische behandeling waarbij wordt gekozen voor de minst belastende benadering voor het lichaam en voor het meest efficiënte herstel proces. Inmiddels heeft hij bijna 2.000 minimaal invasieve rugoperaties uitgevoerd.

Lees hier het complete CV van Adam Swets

Door zijn streven om voorop te lopen bij ontwikkelingen in zijn vak op het gebied van zo min mogelijk belastende behandelvormen raakte hij geïnspireerd door pioniers als dr. Iprenburg. Hierdoor ontstond al in 2012 zijn interesse naar de nog minder belastende benadering van de volledig endoscopische rug chirurgie als de PTED, ook wel full endoscopic spine surgery genoemd. Sinds 2019 heeft hij zich aangesloten bij de herniakliniek van dr. Iprenburg waar hij deze bijzondere behandeling biedt aan zijn patiënten.

Kon de testimonial niet laden