Gouden randje met diamanten omlijsting

17 november was voor mij een dag met een gouden randje met diamanten omlijsting!

Met heel veel pijn kon ik lopende met een beugel en behulp van een stok de 10 meter lopen van wachtkamer naar garderobe en verpleegzaal. Wie zou kunnen geloven dat ik 2 uur na de operatie zonder stok maar vooral ZONDER pijn zelfstandig naar de auto zou lopen? Niemand toch?

Dit was de tweede keer dat de “reguliere” medici volledig faalde! In 2012 had ik vreselijke rugpijn maar er zou niets aan de hand zijn medisch gezien… Ik werd dus doorgestuurd naar een pijnpsycholoog, die zou me wel van het waanidee afhelpen… In 2013 was de pijn inmiddels zo erg dat ik verder zocht en terecht kwam in Bad Bentheim Duitsland. Hoezo verbeelding? Nee. Daar werd geconstateerd dat 3 tussenwervelschijven weggesleten waren en de zenuwbanen naar beide benen volledig afgekneld waren.. Nog even wachten en ik had een dwarslaesie gehad… een 6 uur durende spoedoperatie, spondyodelese over 4 wervels, 2 weken ziekenhuis en 3 maanden keihard revalideren later kon ik weer lopen.

Helaas kon ik er niet echt lang van genieten. Einde 2014 werd het al minder, maar voorjaar 2015 was het foute boel. Uitstralende pijn in been, klapvoet en steeds vaker zeer ernstig vallen door uitval van been. Weer overal geweest, maar weer niemand die me kon helpen. In het Radboudziekenhuis te Nijmegen zei men mij: “u bent al zo vaak geopereerd (??eenmaal maar hoor…), wordt tijd dat u accepteert dat er geen verdere behandel mogelijkheden meer zijn.” En terwijl hij dat zegt is hij druk aan het typen en kijkt hij je niet eens aan…. Triest! Op dat moment val je figuurlijk gesproken in een diep gat, niet te geloven. Ik kon nl inmiddels praktisch niet meer lopen, zat in een rolstoel en de scootmobiel was aangevraagd.

Totdat ik op een zaterdagavond, verdrietig en wanhopig van de pijn zat te surfen op het net. Was aan het opzoeken wat een foraminale hernia eigenlijk was. Kwam op een site met een heel duidelijke uitleg en meteen een doorlink naar de kliniek en een vragenformulier. Met een paar dagen al antwoord met verzoek om mri op te sturen.

Zo gezegd zo gedaan. Weer een paar dagen later al antwoord dat dr. Iprenburg WEL mogelijkheden zag voor herstel middels een operatie! In alle rust krijg je een uitgebreide uitleg. En wat een tempo! Niets maanden wachttijd, nee donderdag 12 november spreekuur, 13 november cardio-onderzoek en dinsdag 17 november operatie en die met verbluffend resultaat.

Het is inmiddels 4 weken verder, rolstoel en rollator zijn weer weg, scootmobiel is afgezegd, ik heb geen pijn meer, zitten gaat weliswaar nog moeizaam maar loop inmiddels al zonder problemen 3 maal per dag 2 km heerlijk in de vrije natuur en dat bouw ik voorzichtig uit. Mijn streven en hoop is om weer een keertje met minimaal windkracht 7 langs het strand van Schoorl tegen de wind in te lopen. Gaat lukken 🙂 En wie weet rij ik volgend voorjaar weer op mijn CBF 600 richting Veenhuizen om een kopje koffie te drinken. Wat heerlijk om weer plannen te kunnen maken voor vakantie, wat een mogelijkheden plotseling. In ieder geval Grieks-orthodox paasfeest in Pahi, ( is al geboekt ) Meteora bezoeken natuurlijk en we zijn bezig met plannen maken voor camperreis naar Sevilla/Granada/Cordoba. Iets anders dan gebonden te zijn aan je scootmobiel.

Ongelooflijk! Margreet Schilder

patienten aan het woord.

 • "Je ogen stralen weer!"

  beoordeling: 10/10

  Na 8 maanden pijn eindelijk weer pijnvrij. Het waren 8 lange maanden van pijn, fysio, krachttraining, pijnblokkades en onderzoek met heel weinig tot geen resultaat. Na 8 maanden kwam er mentaal een breekpunt. Ik bemerkte dat de pijn in alles…

  Lees het verhaal van Irma van Harten

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

 • "Verbijsterd"

  beoordeling: 10/10

  Derde maal dat ik een hernia heb , deze keer een recidive , dus zelfde plaats wederom tussen L4/5 rechts , beide vorige operaties waren op de klassieke manier , vandaar mijn verbijstering , in de ochtend aangekomen en in…

  Lees het verhaal van Olaf Schrama

 • "Ongelooflijk dankbaar"

  beoordeling: 10/10

  Een enorme dikke 10 voor Dr. Iprenburg en het team van de Herniakliniek! In December 2015 kreeg ik pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn been. Na talloze afspraken met de chiropractor werd de pijn alleen maar heviger. In…

  Lees het verhaal van Martijn Schouten

 • "Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!"

  beoordeling: 10/10

  Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet. Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de…

  Lees het verhaal van Sonja Helmond

 • "Pijnvrij"

  beoordeling: 10/10

  Sommige hernia’s gaan niet vanzelf over. Dan verval je automatisch in zware pijnstillers. Niet te doen als ondernemer met een jong gezin. Ondraagbare zenuw pijn in het been, nachten wakker. Na een paar maanden geloofde mijn neuroloog ook niet meer…

  Lees het verhaal van Bart

 • "Het is de investering meer dan waard"

  beoordeling: 10/10

  Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk. In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter. In 1995 liep…

  Lees het verhaal van Walter Spruyt

 • "2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!"

  beoordeling: 10/10

  Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op bed moet gaan liggen om…

  Lees het verhaal van Natasja Bruintjes

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 4950 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2550 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.