Gouden randje met diamanten omlijsting

17 november was voor mij een dag met een gouden randje met diamanten omlijsting!

Met heel veel pijn kon ik lopende met een beugel en behulp van een stok de 10 meter lopen van wachtkamer naar garderobe en verpleegzaal. Wie zou kunnen geloven dat ik 2 uur na de operatie zonder stok maar vooral ZONDER pijn zelfstandig naar de auto zou lopen? Niemand toch?

Dit was de tweede keer dat de “reguliere” medici volledig faalde! In 2012 had ik vreselijke rugpijn maar er zou niets aan de hand zijn medisch gezien… Ik werd dus doorgestuurd naar een pijnpsycholoog, die zou me wel van het waanidee afhelpen… In 2013 was de pijn inmiddels zo erg dat ik verder zocht en terecht kwam in Bad Bentheim Duitsland. Hoezo verbeelding? Nee. Daar werd geconstateerd dat 3 tussenwervelschijven weggesleten waren en de zenuwbanen naar beide benen volledig afgekneld waren.. Nog even wachten en ik had een dwarslaesie gehad… een 6 uur durende spoedoperatie, spondyodelese over 4 wervels, 2 weken ziekenhuis en 3 maanden keihard revalideren later kon ik weer lopen.

Helaas kon ik er niet echt lang van genieten. Einde 2014 werd het al minder, maar voorjaar 2015 was het foute boel. Uitstralende pijn in been, klapvoet en steeds vaker zeer ernstig vallen door uitval van been. Weer overal geweest, maar weer niemand die me kon helpen. In het Radboudziekenhuis te Nijmegen zei men mij: “u bent al zo vaak geopereerd (??eenmaal maar hoor…), wordt tijd dat u accepteert dat er geen verdere behandel mogelijkheden meer zijn.” En terwijl hij dat zegt is hij druk aan het typen en kijkt hij je niet eens aan…. Triest! Op dat moment val je figuurlijk gesproken in een diep gat, niet te geloven. Ik kon nl inmiddels praktisch niet meer lopen, zat in een rolstoel en de scootmobiel was aangevraagd.

Totdat ik op een zaterdagavond, verdrietig en wanhopig van de pijn zat te surfen op het net. Was aan het opzoeken wat een foraminale hernia eigenlijk was. Kwam op een site met een heel duidelijke uitleg en meteen een doorlink naar de kliniek en een vragenformulier. Met een paar dagen al antwoord met verzoek om mri op te sturen.

Zo gezegd zo gedaan. Weer een paar dagen later al antwoord dat dr. Iprenburg WEL mogelijkheden zag voor herstel middels een operatie! In alle rust krijg je een uitgebreide uitleg. En wat een tempo! Niets maanden wachttijd, nee donderdag 12 november spreekuur, 13 november cardio-onderzoek en dinsdag 17 november operatie en die met verbluffend resultaat.

Het is inmiddels 4 weken verder, rolstoel en rollator zijn weer weg, scootmobiel is afgezegd, ik heb geen pijn meer, zitten gaat weliswaar nog moeizaam maar loop inmiddels al zonder problemen 3 maal per dag 2 km heerlijk in de vrije natuur en dat bouw ik voorzichtig uit. Mijn streven en hoop is om weer een keertje met minimaal windkracht 7 langs het strand van Schoorl tegen de wind in te lopen. Gaat lukken 🙂 En wie weet rij ik volgend voorjaar weer op mijn CBF 600 richting Veenhuizen om een kopje koffie te drinken. Wat heerlijk om weer plannen te kunnen maken voor vakantie, wat een mogelijkheden plotseling. In ieder geval Grieks-orthodox paasfeest in Pahi, ( is al geboekt ) Meteora bezoeken natuurlijk en we zijn bezig met plannen maken voor camperreis naar Sevilla/Granada/Cordoba. Iets anders dan gebonden te zijn aan je scootmobiel.

Ongelooflijk! Margreet Schilder

patienten aan het woord.

 • "Ein-de-lijk pijnvrij"

  beoordeling: 9/10

  Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij. Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1…

  Lees het verhaal van S.T. van der Hoek

 • "Uitmuntend arts met team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben heel tevreden over de PTED operatie in de herniakliniek. Na jaren met rugpijn te hebben gelopen, waarvan de laatste 6 maanden met heftige rugpijn ben ik aan 2 hernia’s geopereerd door de heer Iprenburg met zijn team. Ik…

  Lees het verhaal van Hans Molenaar

 • "Uitmuntend"

  beoordeling: 10/10

  Sinds maart 2018 had ik pijn in mijn linker bil die uitstraalde naar mijn linker been. Fysiotherapie en pijnstillers brachten geen verlichting. Verwijzing naar de orthopeed volgde. Het bleek een hernia te zijn L4-L5. Er waren 3 behandelopties niets doen-pijnpoli-en…

  Lees het verhaal van Marian Beltman-Verbeek

 • "Zeer deskundige arts/kliniek"

  beoordeling: 10/10

  In januari dit jaar werd ik getroffen door een acute hernia; van de een op de andere dag had ik helse pijn en kon ik niet meer zelfstandig functioneren. Pijnmedicatie sloeg haast niet aan en door snel handelen van mijn…

  Lees het verhaal van Christine Hendriks

 • "PTED is dé oplossing"

  beoordeling: 10/10

  Na 30 jaar lichte klachten en de laatste 3 jaren zware klachten en vele consulten was het resultaat “Je moet er maar mee leren leven!”. Ik sport graag en voor mij is dat geen optie. Via een sportgenoot ben ik…

  Lees het verhaal van Wil van Leeuwen

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

Independer.nl score klanttevredenheid 9.3

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5300 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2800 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.