Ik vind het gedrag en de opstelling van CVZ meer dan schandalig!!!!

28 mei 2014. Twee jaar na mijn Hernia operatie in de Iprenburg Kliniek, met dank aan de Zorgverzekeraars en het CVZ tegenwoordig Zorginstituut Nederland!

Wat kun je nog wat beleven na een “zo succesvolle Hernia operatie met de PTED techniek in de van Iprenburg Kliniek”, als de Zorgverzekeraar je Herniaoperatie niet wil betalen. Natuurlijk zijn er al veel verhalen gemeld op deze site, maar ik dacht het kan geen kwaad mijn verhaal ook nog maar een keer te melden. Het gaat mij niet om aandacht of wat dan ook voor mezelf, maar wel om het feit dat het tijd wordt dat men de operatie met de PTED Techniek bij de van Iprenburgkliniek gaat vergoeden, want dat kan veel, heel veel ellende voorkomen , zowel lichamelijk, als psychisch. En wat zou het een geld schelen in onze dure Zorgwereld. 

Ik ben op 16 augustus 2012 in de van Iprenburgkliniek geopereerd aan een foraminale Hernia L4/L5. Dit was mijn derde Herniaoperatie, want ik was daarvoor al 2 keer eerder geopereerd bij de Medinova Kliniek “Klein Rozendaal”. Helaas zijn beide operaties mislukt, want ik was niet van mijn Hernia af. Men kon niet bij mijn Hernia komen om deze te verwijderen, omdat mijn Hernia teveel aan de buikzijde lag. 

Ik kreeg na deze operaties de keus om mij in het reguliere cirquit in Nederland te laten oprereren, maar dan moest er, volgens de neurochirurg van Klein Rozendaal een stuk uit mijn bekken gezaagd worden om bij de Hernia te komen. Met een zeer grote kans op instabiel worden, met andere woorden \”Gehandicapt\” of ik kon naar de Sint Maartenskliniek in België voor een zelfde soort operatie als in de Medinova Kliniek. Wat een keus, bij de ene gehandicapt worden en bij de andere een zelfde operatie ondergaan die al twee keer was mislukt. En wat schets mijn verbazing “het werd vergoed door de Zorgverzekeraar”, want kwaliteit is natuurlijk belangrijk. Hoezo kwaliteit, in iedergeval niet van leven. 

Gelukkig kwam ik, na zoeken op het internet, terrecht bij de van Iprenbug Kliniek. Ik kon de operatie helaas zelf niet betalen, maar wilde zo graag van die vreselijke pijn en van de rolstoel af, dat ik natuurlijk van allerlei oplossingen probeerde te zoeken om de operatie te kunnen betalen., Maar met een Wia uitkering en een hypotheek kon ik het vergeten een lening los te krijgen bij de banken.

Gelukkig wilde mijn vader mij helpen met een lening voor de operatie. Geweldig!! Ik was gered. Op 16 augustus 2012 werd ik met succes geopereerd in de van Iprenburg Kliniek. Ik mocht de lening aan mijn vader terugbetalen als ik het geld van de operatie van de Zorgverzekering terug kreeg. Helaas kon ik om financiële redenen niet meedoen met de rechtzaken die via de Zwetslootgroep werden opgezet.

Gelukkig wordt ik nu geholpen door een advocaat van het FNV,, maar het duurt lang, want mijn zaak ging eerst naar een advocaat in Utrecht. Er gebeurde verder niets op dit moment is mijn zaak weer naar een andere advocaat overgeplaatst en gebeurt er nog niets en dus weer wachten. Maar okay, ik heb geduld, want rechtzaken duren nu eenmaal lang. Ik hoop dat er binnenkort wat met mijn zaak gedaan wordt. Ik heb natuurlijk ook weinig andere keus.

Maar waar het mij omgaat en wat ik graag wil delen, om anderen te helpen met mijn ervaringen en om het voor elkaar te krijgen dat de Zorgverzekeraars en het CVZ of te weten tegenwoordig Zorginstituut Nederland, eens de geweldige PEDT Techniek van de van Iprenburg Kliniek gaan vergoeden, is het volgende: 

Op 18 november 2013 is mijn vader overleden en ik heb dus de lening voor de Hernia operatie nog niet terugbetaald. Door mijn één na jongste zus wordt mij dit aan alle kanten verweten en daarom heeft zij mij gisteren 27 mei 2014 voor het kantongerecht gesleept voor een hoorzitting. Mijn moeder heeft de ziekte van Alzheimer en staat onder bewind. Het is gelukkig goed afgelopen. Ik moet natuurlijk de lening terugbetalen, is ook altijd mijn intentie geweest, maar lukt tot op heden helaas niet gelukt. Gelukkig heeft mijn zus de tweede in opvolging in onze familie  hun de wind volledig uit de zeilen gehaald door te melden dat zij het wel voor mij betaald als mijn moeder komt te overlijden en ik de rechtzaak tegen de Zorgverzekraar “De Friesland” nog niet voor elkaar heb.

Ik wil hier door mijn verhaal laten zien wat een ellende er allemaal bij komt kijken als je uit de running raakt met een Hernia en je moet geopereerd worden met een techniek die tot op heden nog steeds niet wordt vergoed, terwijl deze techniek zo goed is. Wat het allemaal ook heeft gekost en wat voor ellende het allemaal oplevert van mijn Hernia ben ik dankzij de van Iprenburg Kliniek verlost. Wat dat betreft is het, het allemaal waard geweest, maar het zou met zulke grote bedragen die we moeten betalen voor onze zorgverzekering toch niet moeten mogen dat deze geweldige techniek niet vergoed wordt. En bovendien was deze techniek voor mij de enige optie  om van mijn Hernia verlost te worden, zonder gehandicapt te worden of nog steeds met heel veel pijn in een rolstoel te zitten vanwege mijn Hernia.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het gedrag en de opstelling van zowel het CVZ/Zorginstituut Nederland als de Zorgverzeraars “Meer dan schandalig vind”!!!! 

De van Iprenburg Kliniek verdient een “Tien met een Griffel”en zeer zeker “Erkenning van de PTED Techniek, want deze techniek is voor veel Hernia patiënten “De Oplossing.”

Alie de Leeuw

patienten aan het woord.

 • "Ein-de-lijk pijnvrij"

  beoordeling: 9/10

  Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij. Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1…

  Lees het verhaal van S.T. van der Hoek

 • "Uitmuntend arts met team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben heel tevreden over de PTED operatie in de herniakliniek. Na jaren met rugpijn te hebben gelopen, waarvan de laatste 6 maanden met heftige rugpijn ben ik aan 2 hernia’s geopereerd door de heer Iprenburg met zijn team. Ik…

  Lees het verhaal van Hans Molenaar

 • "Uitmuntend"

  beoordeling: 10/10

  Sinds maart 2018 had ik pijn in mijn linker bil die uitstraalde naar mijn linker been. Fysiotherapie en pijnstillers brachten geen verlichting. Verwijzing naar de orthopeed volgde. Het bleek een hernia te zijn L4-L5. Er waren 3 behandelopties niets doen-pijnpoli-en…

  Lees het verhaal van Marian Beltman-Verbeek

 • "Zeer deskundige arts/kliniek"

  beoordeling: 10/10

  In januari dit jaar werd ik getroffen door een acute hernia; van de een op de andere dag had ik helse pijn en kon ik niet meer zelfstandig functioneren. Pijnmedicatie sloeg haast niet aan en door snel handelen van mijn…

  Lees het verhaal van Christine Hendriks

 • "PTED is dé oplossing"

  beoordeling: 10/10

  Na 30 jaar lichte klachten en de laatste 3 jaren zware klachten en vele consulten was het resultaat “Je moet er maar mee leren leven!”. Ik sport graag en voor mij is dat geen optie. Via een sportgenoot ben ik…

  Lees het verhaal van Wil van Leeuwen

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

Independer.nl score klanttevredenheid 9.3

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5300 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2800 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.