Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!

Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet.
Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de fysio en met wat pijnstilling zou het weg moeten trekken.
Dus naar de fysio geweest,maar het werd alsmaar pijnlijker, heb ik alsnog de dokter gebeld, dat ik doorgestuurd wilde worden naar het ziekenhuis voor een MRI scan.
Daar hadden ze dan toch spoed achter gezet,omdat ik zo’n pijn had, wat echt verschrikkelijk was en daar werd na weer een week geconstateerd dat het een hernia was. De arts vertelde dat ik zwaardere pijnstilling zou krijgen, maar dat er tegenwoordig niet meer zo snel werd geopereerd werd met alle risico’s van dien en dat ik beter even zou kunnen aankijken of het niet uit zichzelf weg zou kunnen gaan.
Hij adviseerde mij ook om een afspraak te maken voor een pijnblokkade, dat zou kunnen helpen, is wel erg pijnlijk, want ze prikken in de zenuw waardoor je eerst 2 dagen pijn hebt van de prik en dan zou het 14 dagen pijnvrij kunnen zijn.
Maar het kan ook zijn dat ze niet gelijk goed prikken en dat het dus niet geholpen heeft, dan zou je na een tijdje het weer kunnen proberen.
En hij adviseerde mij om een afspraak te maken met de neurochirurg over de voor en nadelen van opereren. Dus ik ben begonnen met de pijnstilling,3 tramadol en 3 paracetamol met codeïne per dag. Nou dat hielp gelijk; ik was alleen zo duizelig en het was net of ik alles maar half meemaakte(mocht ook geen autorijden).
De afspraak voor de pijnblokkade zouden ze met spoed doen, dat was na 2 weken pas, toen heb ik nagedacht en overal geïnformeerd en hoorde ook dat als je te lang loopt met een hernia dat het chronisch wordt en dat je er dan helemaal niet meer vanaf komt.
Dus ik heb op internet gezocht en alle ziekenhuizen en klinieken gebeld maar overal gewoon wachttijden van 8 weken en ik twijfelde nog omdat er toch risico’s aan de operatie zitten. Maar in de tussentijd hielpen de pillen ook niet meer tegen de pijn. Ik liep s’nachts te huilen van de pijn, ik heb nog nooit zoveel pijn gehad.
Totdat ik op internet de Iprenburg Herniakliniek zag en daar las ik ook dat het een hele andere operatie is als bij alle andere ziekenhuizen en klinieken.
Ik heb daar gelijk heen gebeld en kon al heel snel terecht voor een gesprek met dokter Iprenburg die heeft de MRI scan bekeken die ik in het ziekenhuis had laten maken en hij concludeerde gelijk dat ik via de PTED-operatie geholpen kon worden.
Daar zitten natuurlijk ook risico’s aan maar veel minder doordat het via de zijkant gebeurd en dat je daardoor ook veel minder kans hebt op littekenweefsel wat soms later weer tegen de zenuw aan zou kunnen gaan drukken (wat je bij een operatie via de rug wel zou kunnen krijgen).
Ik had na het gesprek een goed gevoel over de operatie en heb gelijk besloten het te laten doen, dus ik kon gelijk 1 week erna geopereerd worden.
De dag dat ik geopereerd werd, werd ik weer in een warm team ontvangen en begeleid, ik was nog even nerveus dat het toch zeer ging doen omdat het plaatselijk verdoofd werd,maar ik heb werkelijk niets gevoeld.
Het hele team van mensen waren zo aardig en kundig, dat heb ik nog nooit zo ervaren. Na de operatie kwam ik even bij en was echt de pijn helemaal weg!!
Ik ben toen uit bed gekomen om even een stukje te lopen en dat ging helemaal goed ,ongelofelijk!!
Toen zijn we met de stoel plat naar huis gereden en heb ik eerst 2 weken niet auto gereden en gezeten,dat valt even tegen,maar ik had geen pijn meer!!
Daarna rustig aan weer gaan zitten(wel van het begin af aan een korset aangemeten gekregen,wat wel erg fijn en veilig aanvoelt)en autorijden en verder rustig aan gedaan. Nu is het dinsdag 6 weken geleden, dus ga ik woensdag aan de fysio beginnen. Tussendoor ben ik een paar keer gebeld door Mevrouw Ipenburg hoe het ging, maar het gaat goed, mijn lichaam geeft het vanzelf aan als ik teveel doe, dan doe ik even rustig aan en anders zou ik altijd langs kunnen komen,maar dat is niet nodig.
Ik ben heel blij dat ik deze operatie heb laten doen en zou het iedereen aanraden die een hernia heeft, het is jammer dat deze operatie nog niet vergoed wordt,maar het is het geld meer dan waard!
Menno,Véronique en het hele team nogmaals bedankt!

patienten aan het woord.

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

 • "Geweldig nu pijnvrij daar wordt je blij van."

  beoordeling: 10/10

  Na jaren van rugklachten en behandelingen van diverse fysio’s was de pijn de laatste drie maanden ondragelijk. Op maandag 22 januari 2018 een consult bij Dr. Iprenburg voor beoordeling mri-scan en medisch onderzoek. Reeds op dinsdag 30 januari kan het…

  Lees het verhaal van M.J.Moesker Peletier

 • "Je ogen stralen weer!"

  beoordeling: 10/10

  Na 8 maanden pijn eindelijk weer pijnvrij. Het waren 8 lange maanden van pijn, fysio, krachttraining, pijnblokkades en onderzoek met heel weinig tot geen resultaat. Na 8 maanden kwam er mentaal een breekpunt. Ik bemerkte dat de pijn in alles…

  Lees het verhaal van Irma van Harten

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5000 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2600 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.