Na zege komt zonder pijn

Daar lag ik ineens met spoed in het ziekenhuis aan de maximale dosis morfine en de pijn kwam er nog steeds doorheen. Na eerdere rugklachten die eerst met diclofenac en later middels epidurale infiltraties waren gestelpt, was het in april 2013 acuut mis. Ik zou diezelfde week nog een ingrijpende open herniaoperatie moeten ondergaan middels de PLIF-methode met minimaal 6 maanden tot een jaar zware revalidatie en veel fysiotherapie in het vooruitzicht.

Nu komt rugpijn nooit goed uit, maar mijn vrouw Wanda was op dat moment 5,5 maanden zwanger. In het ziekenhuis hebben we een verdere zoektocht ondernomen naar alternatieven en contact opgenomen met herniakliniek Iprenburg. Er moest vanaf het ziekenhuisbed heel wat worden geregeld, maar uiteindelijk ben ik op korte termijn 300 km liggend vervoerd in een ambulance vanuit het ziekenhuis naar de kliniek in Veenhuizen.

Daar hebben Doctor Iprenburg en zijn superteam mij geopereerd, notabene s’avonds op de trouwdag van Menno en Veronique. “Ze hebben echt hart voor hun patiënten” en daarom hebben we precies een jaar later ook een hele, hele, hele grote bos bloemen laten bezorgen bij de kliniek. Uiteraard voor de trouwdag, maar tevens om met het hele team de ‘zege op de hernia’ van een jaar eerder te vieren.

De operatie zelf was een wonderbaarlijke beleving en helemaal niet eng. Na de operatie heb ik de voorgeschreven rust gehouden en daarna ben ik eerst gaan lopen in het zwembad en daarna (rug)zwemmen.
Fysiotherapie heb ik niet gehad en nog voor de geboorte van onze zoon eind juli was ik weer ‘up and running’ en kon ik zo Wanda ondersteunen bij- en na de bevalling zoals zij mij had ondersteund tijdens mijn Hernia.

Afgelopen jaar heb ik weer kunnen bewegen zonder pijn en daarom zijn wij ‘supporters van Iprenburg’.

Met diepe dank,

Caleche Brandsen
en natuurlijk ook van Wanda en Reef

patienten aan het woord.

 • "Ein-de-lijk pijnvrij"

  beoordeling: 9/10

  Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij. Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1…

  Lees het verhaal van S.T. van der Hoek

 • "Uitmuntend arts met team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben heel tevreden over de PTED operatie in de herniakliniek. Na jaren met rugpijn te hebben gelopen, waarvan de laatste 6 maanden met heftige rugpijn ben ik aan 2 hernia’s geopereerd door de heer Iprenburg met zijn team. Ik…

  Lees het verhaal van Hans Molenaar

 • "Uitmuntend"

  beoordeling: 10/10

  Sinds maart 2018 had ik pijn in mijn linker bil die uitstraalde naar mijn linker been. Fysiotherapie en pijnstillers brachten geen verlichting. Verwijzing naar de orthopeed volgde. Het bleek een hernia te zijn L4-L5. Er waren 3 behandelopties niets doen-pijnpoli-en…

  Lees het verhaal van Marian Beltman-Verbeek

 • "Zeer deskundige arts/kliniek"

  beoordeling: 10/10

  In januari dit jaar werd ik getroffen door een acute hernia; van de een op de andere dag had ik helse pijn en kon ik niet meer zelfstandig functioneren. Pijnmedicatie sloeg haast niet aan en door snel handelen van mijn…

  Lees het verhaal van Christine Hendriks

 • "PTED is dé oplossing"

  beoordeling: 10/10

  Na 30 jaar lichte klachten en de laatste 3 jaren zware klachten en vele consulten was het resultaat “Je moet er maar mee leren leven!”. Ik sport graag en voor mij is dat geen optie. Via een sportgenoot ben ik…

  Lees het verhaal van Wil van Leeuwen

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

Independer.nl score klanttevredenheid 9.3

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5300 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2800 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.