Na zege komt zonder pijn

Daar lag ik ineens met spoed in het ziekenhuis aan de maximale dosis morfine en de pijn kwam er nog steeds doorheen. Na eerdere rugklachten die eerst met diclofenac en later middels epidurale infiltraties waren gestelpt, was het in april 2013 acuut mis. Ik zou diezelfde week nog een ingrijpende open herniaoperatie moeten ondergaan middels de PLIF-methode met minimaal 6 maanden tot een jaar zware revalidatie en veel fysiotherapie in het vooruitzicht.

Nu komt rugpijn nooit goed uit, maar mijn vrouw Wanda was op dat moment 5,5 maanden zwanger. In het ziekenhuis hebben we een verdere zoektocht ondernomen naar alternatieven en contact opgenomen met herniakliniek Iprenburg. Er moest vanaf het ziekenhuisbed heel wat worden geregeld, maar uiteindelijk ben ik op korte termijn 300 km liggend vervoerd in een ambulance vanuit het ziekenhuis naar de kliniek in Veenhuizen.

Daar hebben Doctor Iprenburg en zijn superteam mij geopereerd, notabene s’avonds op de trouwdag van Menno en Veronique. “Ze hebben echt hart voor hun patiënten” en daarom hebben we precies een jaar later ook een hele, hele, hele grote bos bloemen laten bezorgen bij de kliniek. Uiteraard voor de trouwdag, maar tevens om met het hele team de ‘zege op de hernia’ van een jaar eerder te vieren.

De operatie zelf was een wonderbaarlijke beleving en helemaal niet eng. Na de operatie heb ik de voorgeschreven rust gehouden en daarna ben ik eerst gaan lopen in het zwembad en daarna (rug)zwemmen.
Fysiotherapie heb ik niet gehad en nog voor de geboorte van onze zoon eind juli was ik weer ‘up and running’ en kon ik zo Wanda ondersteunen bij- en na de bevalling zoals zij mij had ondersteund tijdens mijn Hernia.

Afgelopen jaar heb ik weer kunnen bewegen zonder pijn en daarom zijn wij ‘supporters van Iprenburg’.

Met diepe dank,

Caleche Brandsen
en natuurlijk ook van Wanda en Reef

patienten aan het woord.

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

 • "Geweldig nu pijnvrij daar wordt je blij van."

  beoordeling: 10/10

  Na jaren van rugklachten en behandelingen van diverse fysio’s was de pijn de laatste drie maanden ondragelijk. Op maandag 22 januari 2018 een consult bij Dr. Iprenburg voor beoordeling mri-scan en medisch onderzoek. Reeds op dinsdag 30 januari kan het…

  Lees het verhaal van M.J.Moesker Peletier

 • "Je ogen stralen weer!"

  beoordeling: 10/10

  Na 8 maanden pijn eindelijk weer pijnvrij. Het waren 8 lange maanden van pijn, fysio, krachttraining, pijnblokkades en onderzoek met heel weinig tot geen resultaat. Na 8 maanden kwam er mentaal een breekpunt. Ik bemerkte dat de pijn in alles…

  Lees het verhaal van Irma van Harten

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5000 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2600 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.