Na zege komt zonder pijn

Daar lag ik ineens met spoed in het ziekenhuis aan de maximale dosis morfine en de pijn kwam er nog steeds doorheen. Na eerdere rugklachten die eerst met diclofenac en later middels epidurale infiltraties waren gestelpt, was het in april 2013 acuut mis. Ik zou diezelfde week nog een ingrijpende open herniaoperatie moeten ondergaan middels de PLIF-methode met minimaal 6 maanden tot een jaar zware revalidatie en veel fysiotherapie in het vooruitzicht.

Nu komt rugpijn nooit goed uit, maar mijn vrouw Wanda was op dat moment 5,5 maanden zwanger. In het ziekenhuis hebben we een verdere zoektocht ondernomen naar alternatieven en contact opgenomen met herniakliniek Iprenburg. Er moest vanaf het ziekenhuisbed heel wat worden geregeld, maar uiteindelijk ben ik op korte termijn 300 km liggend vervoerd in een ambulance vanuit het ziekenhuis naar de kliniek in Veenhuizen.

Daar hebben Doctor Iprenburg en zijn superteam mij geopereerd, notabene s’avonds op de trouwdag van Menno en Veronique. “Ze hebben echt hart voor hun patiënten” en daarom hebben we precies een jaar later ook een hele, hele, hele grote bos bloemen laten bezorgen bij de kliniek. Uiteraard voor de trouwdag, maar tevens om met het hele team de ‘zege op de hernia’ van een jaar eerder te vieren.

De operatie zelf was een wonderbaarlijke beleving en helemaal niet eng. Na de operatie heb ik de voorgeschreven rust gehouden en daarna ben ik eerst gaan lopen in het zwembad en daarna (rug)zwemmen.
Fysiotherapie heb ik niet gehad en nog voor de geboorte van onze zoon eind juli was ik weer ‘up and running’ en kon ik zo Wanda ondersteunen bij- en na de bevalling zoals zij mij had ondersteund tijdens mijn Hernia.

Afgelopen jaar heb ik weer kunnen bewegen zonder pijn en daarom zijn wij ‘supporters van Iprenburg’.

Met diepe dank,

Caleche Brandsen
en natuurlijk ook van Wanda en Reef

patienten aan het woord.

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

 • "Verbijsterd"

  beoordeling: 10/10

  Derde maal dat ik een hernia heb , deze keer een recidive , dus zelfde plaats wederom tussen L4/5 rechts , beide vorige operaties waren op de klassieke manier , vandaar mijn verbijstering , in de ochtend aangekomen en in…

  Lees het verhaal van Olaf Schrama

 • "Ongelooflijk dankbaar"

  beoordeling: 10/10

  Een enorme dikke 10 voor Dr. Iprenburg en het team van de Herniakliniek! In December 2015 kreeg ik pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn been. Na talloze afspraken met de chiropractor werd de pijn alleen maar heviger. In…

  Lees het verhaal van Martijn Schouten

 • "Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!"

  beoordeling: 10/10

  Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet. Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de…

  Lees het verhaal van Sonja Helmond

 • "Pijnvrij"

  beoordeling: 10/10

  Sommige hernia’s gaan niet vanzelf over. Dan verval je automatisch in zware pijnstillers. Niet te doen als ondernemer met een jong gezin. Ondraagbare zenuw pijn in het been, nachten wakker. Na een paar maanden geloofde mijn neuroloog ook niet meer…

  Lees het verhaal van Bart

 • "Het is de investering meer dan waard"

  beoordeling: 10/10

  Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk. In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter. In 1995 liep…

  Lees het verhaal van Walter Spruyt

 • "2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!"

  beoordeling: 10/10

  Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op bed moet gaan liggen om…

  Lees het verhaal van Natasja Bruintjes

 • "Fluitje van een cent"

  beoordeling: 9/10

  In november 2015 geopereerd in een ziekenhuis aan een stenose en hernia tussen de lumbale wervels L4-L5. Het was de standaard operatie (vanuit de rug). De operatie heeft mijn klachten op geen enkele wijze verholpen. Ongeveer 8 weken na de…

  Lees het verhaal van Anton Warnas

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 4950 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2550 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.