Het is de investering meer dan waard

Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk.

In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook

geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter.

In 1995 liep ik een hernia op waardoor ik 4 maanden thuis was. Sindsdien kon ik nog enkel licht werk

in de tuin doen , bukkend werk was echter een probleem.

Eind 2015 kreeg ik plots blijvende rugklachten met lichte uitstraling naar het rechterbeen.

In april 2016 werd er dan een eerste MRI genomen en bezocht ik 2 verschillende neurologen :

Volgens hen was het te vroeg om te opereren. Ik vroeg toen advies aan Dr.Iprenburg die me

bevestigde dat het een duidelijke hernia betrof op wortel L5.

Het verergerde nog waardoor ik vanaf midden juni 2016 4 maanden thuis was . Op aanraden van 1

van de bezochte neurologen volgde ik een revalidatieprogramma. Dit resulteerde echter in een

plotse toename van de klachten in het rechterbeen en rechter voet : blijvende verkramping van rug-

en beenspieren. Stappen ging nog amper 100m vanwege toenemende pijn.

Daarom besloot ik tot het nemen van een 2 e MRI op 16/1/17 waaruit bleek dat er een duidelijke

verergering van de hernia was.

Hiermee heb ik terug contact opgenomen met de herniakliniek in Veenhuizen en een afspraak

gemaakt voor een intake gesprek op 25/1 waarna ik kon beslissen aangaande een ingreep.

We werden heel hartelijk en professioneel ontvangen.

Na een zeer uitgebreid gesprek heb ik onmiddellijk beslist de ingreep te ondergaan en dit kon de

daaropvolgende dag reeds (deze mogelijkheid was vooraf voorzien vanwege de grote reisafstand).

Onmiddellijk na de operatie was de pijn reeds verdwenen en had ik het gevoel terug 2 normale

voeten/benen te hebben. Ook de klachten sinds 30 jaar waren verdwenen!

Nu na 2 maanden kan ik alle bewegingen doen zonder problemen en een wandeling van 2,5 uur in de

Belgische Ardennen is totaal geen probleem !

Voor mij is deze methode onder plaatselijke verdoving met niet invasieve techniek en minimale

nazorg super verlopen.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat dit niet erkend/terugbetaald wordt door een ziekteverzekering.

Het is echter voor ons (ook voor mijn familie) de investering meer dan waard.

Nogmaals wil ik hiervoor het uitstekende team bedanken voor hun vriendelijke en professionele

inzet.

Vanwege een uiterst tevreden patient , Walter Spruyt

patienten aan het woord.

 • "Ein-de-lijk pijnvrij"

  beoordeling: 9/10

  Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij. Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1…

  Lees het verhaal van S.T. van der Hoek

 • "Uitmuntend arts met team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben heel tevreden over de PTED operatie in de herniakliniek. Na jaren met rugpijn te hebben gelopen, waarvan de laatste 6 maanden met heftige rugpijn ben ik aan 2 hernia’s geopereerd door de heer Iprenburg met zijn team. Ik…

  Lees het verhaal van Hans Molenaar

 • "Uitmuntend"

  beoordeling: 10/10

  Sinds maart 2018 had ik pijn in mijn linker bil die uitstraalde naar mijn linker been. Fysiotherapie en pijnstillers brachten geen verlichting. Verwijzing naar de orthopeed volgde. Het bleek een hernia te zijn L4-L5. Er waren 3 behandelopties niets doen-pijnpoli-en…

  Lees het verhaal van Marian Beltman-Verbeek

 • "Zeer deskundige arts/kliniek"

  beoordeling: 10/10

  In januari dit jaar werd ik getroffen door een acute hernia; van de een op de andere dag had ik helse pijn en kon ik niet meer zelfstandig functioneren. Pijnmedicatie sloeg haast niet aan en door snel handelen van mijn…

  Lees het verhaal van Christine Hendriks

 • "PTED is dé oplossing"

  beoordeling: 10/10

  Na 30 jaar lichte klachten en de laatste 3 jaren zware klachten en vele consulten was het resultaat “Je moet er maar mee leren leven!”. Ik sport graag en voor mij is dat geen optie. Via een sportgenoot ben ik…

  Lees het verhaal van Wil van Leeuwen

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

Independer.nl score klanttevredenheid 9.3

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5300 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2800 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.