Het is de investering meer dan waard

Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk.

In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook

geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter.

In 1995 liep ik een hernia op waardoor ik 4 maanden thuis was. Sindsdien kon ik nog enkel licht werk

in de tuin doen , bukkend werk was echter een probleem.

Eind 2015 kreeg ik plots blijvende rugklachten met lichte uitstraling naar het rechterbeen.

In april 2016 werd er dan een eerste MRI genomen en bezocht ik 2 verschillende neurologen :

Volgens hen was het te vroeg om te opereren. Ik vroeg toen advies aan Dr.Iprenburg die me

bevestigde dat het een duidelijke hernia betrof op wortel L5.

Het verergerde nog waardoor ik vanaf midden juni 2016 4 maanden thuis was . Op aanraden van 1

van de bezochte neurologen volgde ik een revalidatieprogramma. Dit resulteerde echter in een

plotse toename van de klachten in het rechterbeen en rechter voet : blijvende verkramping van rug-

en beenspieren. Stappen ging nog amper 100m vanwege toenemende pijn.

Daarom besloot ik tot het nemen van een 2 e MRI op 16/1/17 waaruit bleek dat er een duidelijke

verergering van de hernia was.

Hiermee heb ik terug contact opgenomen met de herniakliniek in Veenhuizen en een afspraak

gemaakt voor een intake gesprek op 25/1 waarna ik kon beslissen aangaande een ingreep.

We werden heel hartelijk en professioneel ontvangen.

Na een zeer uitgebreid gesprek heb ik onmiddellijk beslist de ingreep te ondergaan en dit kon de

daaropvolgende dag reeds (deze mogelijkheid was vooraf voorzien vanwege de grote reisafstand).

Onmiddellijk na de operatie was de pijn reeds verdwenen en had ik het gevoel terug 2 normale

voeten/benen te hebben. Ook de klachten sinds 30 jaar waren verdwenen!

Nu na 2 maanden kan ik alle bewegingen doen zonder problemen en een wandeling van 2,5 uur in de

Belgische Ardennen is totaal geen probleem !

Voor mij is deze methode onder plaatselijke verdoving met niet invasieve techniek en minimale

nazorg super verlopen.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat dit niet erkend/terugbetaald wordt door een ziekteverzekering.

Het is echter voor ons (ook voor mijn familie) de investering meer dan waard.

Nogmaals wil ik hiervoor het uitstekende team bedanken voor hun vriendelijke en professionele

inzet.

Vanwege een uiterst tevreden patient , Walter Spruyt

patienten aan het woord.

 • "Verbijsterd"

  beoordeling: 10/10

  Derde maal dat ik een hernia heb , deze keer een recidive , dus zelfde plaats wederom tussen L4/5 rechts , beide vorige operaties waren op de klassieke manier , vandaar mijn verbijstering , in de ochtend aangekomen en in…

  Lees het verhaal van Olaf Schrama

 • "Ongelooflijk dankbaar"

  beoordeling: 10/10

  Een enorme dikke 10 voor Dr. Iprenburg en het team van de Herniakliniek! In December 2015 kreeg ik pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn been. Na talloze afspraken met de chiropractor werd de pijn alleen maar heviger. In…

  Lees het verhaal van Martijn Schouten

 • "Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!"

  beoordeling: 10/10

  Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet. Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de…

  Lees het verhaal van Sonja Helmond

 • "Pijnvrij"

  beoordeling: 10/10

  Sommige hernia’s gaan niet vanzelf over. Dan verval je automatisch in zware pijnstillers. Niet te doen als ondernemer met een jong gezin. Ondraagbare zenuw pijn in het been, nachten wakker. Na een paar maanden geloofde mijn neuroloog ook niet meer…

  Lees het verhaal van Bart

 • "Het is de investering meer dan waard"

  beoordeling: 10/10

  Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk. In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter. In 1995 liep…

  Lees het verhaal van Walter Spruyt

 • "2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!"

  beoordeling: 10/10

  Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op bed moet gaan liggen om…

  Lees het verhaal van Natasja Bruintjes

 • "Fluitje van een cent"

  beoordeling: 9/10

  In november 2015 geopereerd in een ziekenhuis aan een stenose en hernia tussen de lumbale wervels L4-L5. Het was de standaard operatie (vanuit de rug). De operatie heeft mijn klachten op geen enkele wijze verholpen. Ongeveer 8 weken na de…

  Lees het verhaal van Anton Warnas

 • "Klasse !"

  beoordeling: 10/10

  Voor mijn operatie kon ik alleen korte stukjes lopen en heel kort staan. Dan zakten mijn benen onder me weg. Vorig jaar ben ik al geopereerd aan een hernia, maar dat leverde geen verbetering op. In het reguliere circuit wilde/durfde…

  Lees het verhaal van Norie Pliester

 • "Dankbaar!"

  beoordeling: 10/10

  Op 13 oktober 2016 ben ik geholpen aan een hernia L3-L4. Hiervoor liep ik ruim een half jaar met zenuwpijn in heup en been, welke steeds erger werd o.a.na een bezoek aan een chiropractor!! De zenuwpijnen waren niet meer te…

  Lees het verhaal van Chantal

 • "Weer helemaal terug!!!"

  beoordeling: 10/10

  Op 11 oktober 2016 ben ik van mijn hernia verlost door de heer Iprenburg en zijn geweldige team. Ik had sinds een maand of drie last van pijnscheuten en tintelingen in mijn been. Met fysiotherapie was het beheersbaar en ging…

  Lees het verhaal van Mark Ketelaars

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 4950 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2550 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.