Ik hoop en bid op PTED-vergoeding

Ik bid dat de PTED methode binnen korte tijd vergoed gaat worden

Zondag 2 maart 2014. Een jaar geleden ben ik, nu 35 jarige vrouw, geopereerd in de Iprenburg kliniek aan 2 hernia’s; L4/L5, L5/S1. Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk deze keuze gemaakt heb en wat een geluk dat we ook de financiële middelen er voor hadden. Na een auto-ongeval oktober 2011 bleef ik veel rugklachten houden en kon ik mijn werk niet meer doen. Bij verschillende ziekenhuizen geweest, en elke keer kreeg ik te horen; ’geen of kleine hernia, kan de klachten niet veroorzaken, operatie maakt het alleen maar erger’.. of ’zit tussen je oren, leer er mee leven’. Inmiddels kon ik eind 2012 echt niet meer lopen, lag ik al maanden plat met veel pijn en had ik bijna geen kracht meer in mijn linkervoet. Toen kwam dr. Iprenburg met z’n diagnose: ”2 hernia’s en ik kan ze beide opereren, kans is groot dat je dan van je klachten af bent”. Eerlijk gezegd kon ik het niet geloven, vandaar dat we eerst weer met deze diagnose naar 2 andere ziekenhuizen zijn geweest. Daar kreeg ik een ’fijne injectie’ en ook nog een discografie. Nog steeds konden en wilden ze me nergens opereren en zou dat volgens hun ook niks oplossen. Inmiddels was de maat wel vol; het was een klap geld maar ik had ook niks meer te verliezen. Wat voor leven heb je als je op 34 jarige leeftijd alleen maar kan liggen, niet kan lopen, zitten of fietsen, je werk niet kan doen en je leven aan je voorbij ziet gaan? Uiteindelijk eind Februari 2013 geopereerd. Alle lof voor dr. Iprenburg, maar ook dr. Godschalkx en de rest van het team. Ik kan niet zeggen dat ik niks van de operatie heb meegekregen, maar nu terugkijkend viel het echt mee en ik werd super goed en zorgvuldig begeleid, wat een kunde en service. Ik ging echt krom de kliniek in en kwam er rechtop lopend weer uit. Ook na de operatie namen ze alle tijd om me gerust te stellen en mijn vragen te beantwoorden.

Nu een jaar verder ben ik pijnvrij, loop ik al weer 5 km hard en kan ik alles weer. Vorige week heb ik allerlei onderzoeken gehad om eventuele beperkingen vast te stellen (mijn werkgever gelooft niet dat ik weer beter ben) en de conclusie was: ’volledig belastbaar, geen beperkingen!’. Mijn revalidatie heeft langer geduurd dan normaal omdat mijn zenuwen flink beschadigd waren, ik erg verzwakt was en geen spierkracht meer had. Maar nu een jaar later kan ik alles weer en geniet daar intens van. Ik zou echt iedereen met (vergelijkbare) rugklachten aanraden om geen genoegen te nemen met ’nee, leer er maar mee leven’ en een verwijzing naar de pijnpoli. Ik hoop en bid dat de PTED methode binnen korte tijd vergoed gaat worden en dat het CVZ eindelijk hun misvatting en onredelijkheid inziet. Deze ingreep kan zo veel mensen zo veel (onnodig) leed en pijn besparen.

Heidi

patienten aan het woord.

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

 • "Geweldig nu pijnvrij daar wordt je blij van."

  beoordeling: 10/10

  Na jaren van rugklachten en behandelingen van diverse fysio’s was de pijn de laatste drie maanden ondragelijk. Op maandag 22 januari 2018 een consult bij Dr. Iprenburg voor beoordeling mri-scan en medisch onderzoek. Reeds op dinsdag 30 januari kan het…

  Lees het verhaal van M.J.Moesker Peletier

 • "Je ogen stralen weer!"

  beoordeling: 10/10

  Na 8 maanden pijn eindelijk weer pijnvrij. Het waren 8 lange maanden van pijn, fysio, krachttraining, pijnblokkades en onderzoek met heel weinig tot geen resultaat. Na 8 maanden kwam er mentaal een breekpunt. Ik bemerkte dat de pijn in alles…

  Lees het verhaal van Irma van Harten

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5000 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2600 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.