Ik hoop en bid op PTED-vergoeding

Ik bid dat de PTED methode binnen korte tijd vergoed gaat worden

Zondag 2 maart 2014. Een jaar geleden ben ik, nu 35 jarige vrouw, geopereerd in de Iprenburg kliniek aan 2 hernia’s; L4/L5, L5/S1. Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk deze keuze gemaakt heb en wat een geluk dat we ook de financiële middelen er voor hadden. Na een auto-ongeval oktober 2011 bleef ik veel rugklachten houden en kon ik mijn werk niet meer doen. Bij verschillende ziekenhuizen geweest, en elke keer kreeg ik te horen; ’geen of kleine hernia, kan de klachten niet veroorzaken, operatie maakt het alleen maar erger’.. of ’zit tussen je oren, leer er mee leven’. Inmiddels kon ik eind 2012 echt niet meer lopen, lag ik al maanden plat met veel pijn en had ik bijna geen kracht meer in mijn linkervoet. Toen kwam dr. Iprenburg met z’n diagnose: ”2 hernia’s en ik kan ze beide opereren, kans is groot dat je dan van je klachten af bent”. Eerlijk gezegd kon ik het niet geloven, vandaar dat we eerst weer met deze diagnose naar 2 andere ziekenhuizen zijn geweest. Daar kreeg ik een ’fijne injectie’ en ook nog een discografie. Nog steeds konden en wilden ze me nergens opereren en zou dat volgens hun ook niks oplossen. Inmiddels was de maat wel vol; het was een klap geld maar ik had ook niks meer te verliezen. Wat voor leven heb je als je op 34 jarige leeftijd alleen maar kan liggen, niet kan lopen, zitten of fietsen, je werk niet kan doen en je leven aan je voorbij ziet gaan? Uiteindelijk eind Februari 2013 geopereerd. Alle lof voor dr. Iprenburg, maar ook dr. Godschalkx en de rest van het team. Ik kan niet zeggen dat ik niks van de operatie heb meegekregen, maar nu terugkijkend viel het echt mee en ik werd super goed en zorgvuldig begeleid, wat een kunde en service. Ik ging echt krom de kliniek in en kwam er rechtop lopend weer uit. Ook na de operatie namen ze alle tijd om me gerust te stellen en mijn vragen te beantwoorden.

Nu een jaar verder ben ik pijnvrij, loop ik al weer 5 km hard en kan ik alles weer. Vorige week heb ik allerlei onderzoeken gehad om eventuele beperkingen vast te stellen (mijn werkgever gelooft niet dat ik weer beter ben) en de conclusie was: ’volledig belastbaar, geen beperkingen!’. Mijn revalidatie heeft langer geduurd dan normaal omdat mijn zenuwen flink beschadigd waren, ik erg verzwakt was en geen spierkracht meer had. Maar nu een jaar later kan ik alles weer en geniet daar intens van. Ik zou echt iedereen met (vergelijkbare) rugklachten aanraden om geen genoegen te nemen met ’nee, leer er maar mee leven’ en een verwijzing naar de pijnpoli. Ik hoop en bid dat de PTED methode binnen korte tijd vergoed gaat worden en dat het CVZ eindelijk hun misvatting en onredelijkheid inziet. Deze ingreep kan zo veel mensen zo veel (onnodig) leed en pijn besparen.

Heidi

patienten aan het woord.

 • "Ein-de-lijk pijnvrij"

  beoordeling: 9/10

  Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij. Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1…

  Lees het verhaal van S.T. van der Hoek

 • "Uitmuntend arts met team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben heel tevreden over de PTED operatie in de herniakliniek. Na jaren met rugpijn te hebben gelopen, waarvan de laatste 6 maanden met heftige rugpijn ben ik aan 2 hernia’s geopereerd door de heer Iprenburg met zijn team. Ik…

  Lees het verhaal van Hans Molenaar

 • "Uitmuntend"

  beoordeling: 10/10

  Sinds maart 2018 had ik pijn in mijn linker bil die uitstraalde naar mijn linker been. Fysiotherapie en pijnstillers brachten geen verlichting. Verwijzing naar de orthopeed volgde. Het bleek een hernia te zijn L4-L5. Er waren 3 behandelopties niets doen-pijnpoli-en…

  Lees het verhaal van Marian Beltman-Verbeek

 • "Zeer deskundige arts/kliniek"

  beoordeling: 10/10

  In januari dit jaar werd ik getroffen door een acute hernia; van de een op de andere dag had ik helse pijn en kon ik niet meer zelfstandig functioneren. Pijnmedicatie sloeg haast niet aan en door snel handelen van mijn…

  Lees het verhaal van Christine Hendriks

 • "PTED is dé oplossing"

  beoordeling: 10/10

  Na 30 jaar lichte klachten en de laatste 3 jaren zware klachten en vele consulten was het resultaat “Je moet er maar mee leren leven!”. Ik sport graag en voor mij is dat geen optie. Via een sportgenoot ben ik…

  Lees het verhaal van Wil van Leeuwen

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

Independer.nl score klanttevredenheid 9.3

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5300 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2800 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.