Ik durf weer naar de toekomst te kijken

Zondag 2 februari 2014.

Ruim anderhalf jaar geleden kwam ik in contact met rugkliniek Iprenburg door het invullen van het pijnformulier.

Waar ze in de reguliere zorg geen diagnose konden stellen en geen oorzaak konden vinden voor mijn blijvende pijnklachten, werd er door het invullen van de pijnformulier en het opsturen van de MRI scans meteen de juiste diagnose gesteld. Ik bleek dus al anderhalf jaar met een recidief hernia rond te lopen (18 maanden daarvoor ben ik namelijk geopereerd in een regulier ziekhuis aan een hernia L5/S1). Anderhalf jaar lang ben ik van het kastje naar de muur gestuurd en liep ik bovendien dagelijks met enorme pijnklachten.

Bij rugkliniek Iprenburg werd er na de diagnose meteen een behandelplan opgesteld en kon ik binnen zeer korte tijd geopereerd worden.

Na een zeer geslaagde operatie kon ik direct het verschil merken en kon ik starten met revalideren.

Ook tijdens het revalidatietraject werd ik zeer goed begeleid door het team van rugkliniek Iprenburg.

Nu ruim anderhalf jaar later kan ik zeggen dat ik volledig hersteld ben. In de reguliere zorg was mijn hoop hierop allang opgegeven en werd mij verteld dat ik hier maar mee moest leren leven en bovendien moest ik dagelijks veel pijnstillers gebruiken.

Door rugkliniek Iprenburg heb ik mijn leven weer op kunnen pakken, mijn baan kunnen behouden en bovendien durf ik weer naar de toekomst te kijken zoals het leven van een 30 jarige hoort te zijn.

Het is alleen erg dat de zorgverzekeraars deze zorg waarbij de patient weer patient is geworden en waarbij de oorzaak behandeld kan worden niet vergoed wordt. 

Ik hoop dat meer mensen die met klachten rondlopen de weg naar rugkliniek Iprenburg weten te vinden en de toekomst weer zonnig inzien.

 Hierbij wil ik nogmaals mijn dank tonen aan het hele team van rugkliniek Iprenburg voor het gehele behandeltraject.

Nand Notten

patienten aan het woord.

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

 • "Verbijsterd"

  beoordeling: 10/10

  Derde maal dat ik een hernia heb , deze keer een recidive , dus zelfde plaats wederom tussen L4/5 rechts , beide vorige operaties waren op de klassieke manier , vandaar mijn verbijstering , in de ochtend aangekomen en in…

  Lees het verhaal van Olaf Schrama

 • "Ongelooflijk dankbaar"

  beoordeling: 10/10

  Een enorme dikke 10 voor Dr. Iprenburg en het team van de Herniakliniek! In December 2015 kreeg ik pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn been. Na talloze afspraken met de chiropractor werd de pijn alleen maar heviger. In…

  Lees het verhaal van Martijn Schouten

 • "Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!"

  beoordeling: 10/10

  Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet. Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de…

  Lees het verhaal van Sonja Helmond

 • "Pijnvrij"

  beoordeling: 10/10

  Sommige hernia’s gaan niet vanzelf over. Dan verval je automatisch in zware pijnstillers. Niet te doen als ondernemer met een jong gezin. Ondraagbare zenuw pijn in het been, nachten wakker. Na een paar maanden geloofde mijn neuroloog ook niet meer…

  Lees het verhaal van Bart

 • "Het is de investering meer dan waard"

  beoordeling: 10/10

  Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk. In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter. In 1995 liep…

  Lees het verhaal van Walter Spruyt

 • "2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!"

  beoordeling: 10/10

  Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op bed moet gaan liggen om…

  Lees het verhaal van Natasja Bruintjes

 • "Fluitje van een cent"

  beoordeling: 9/10

  In november 2015 geopereerd in een ziekenhuis aan een stenose en hernia tussen de lumbale wervels L4-L5. Het was de standaard operatie (vanuit de rug). De operatie heeft mijn klachten op geen enkele wijze verholpen. Ongeveer 8 weken na de…

  Lees het verhaal van Anton Warnas

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 4950 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2550 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.