Ik durf weer naar de toekomst te kijken

Zondag 2 februari 2014.

Ruim anderhalf jaar geleden kwam ik in contact met rugkliniek Iprenburg door het invullen van het pijnformulier.

Waar ze in de reguliere zorg geen diagnose konden stellen en geen oorzaak konden vinden voor mijn blijvende pijnklachten, werd er door het invullen van de pijnformulier en het opsturen van de MRI scans meteen de juiste diagnose gesteld. Ik bleek dus al anderhalf jaar met een recidief hernia rond te lopen (18 maanden daarvoor ben ik namelijk geopereerd in een regulier ziekhuis aan een hernia L5/S1). Anderhalf jaar lang ben ik van het kastje naar de muur gestuurd en liep ik bovendien dagelijks met enorme pijnklachten.

Bij rugkliniek Iprenburg werd er na de diagnose meteen een behandelplan opgesteld en kon ik binnen zeer korte tijd geopereerd worden.

Na een zeer geslaagde operatie kon ik direct het verschil merken en kon ik starten met revalideren.

Ook tijdens het revalidatietraject werd ik zeer goed begeleid door het team van rugkliniek Iprenburg.

Nu ruim anderhalf jaar later kan ik zeggen dat ik volledig hersteld ben. In de reguliere zorg was mijn hoop hierop allang opgegeven en werd mij verteld dat ik hier maar mee moest leren leven en bovendien moest ik dagelijks veel pijnstillers gebruiken.

Door rugkliniek Iprenburg heb ik mijn leven weer op kunnen pakken, mijn baan kunnen behouden en bovendien durf ik weer naar de toekomst te kijken zoals het leven van een 30 jarige hoort te zijn.

Het is alleen erg dat de zorgverzekeraars deze zorg waarbij de patient weer patient is geworden en waarbij de oorzaak behandeld kan worden niet vergoed wordt. 

Ik hoop dat meer mensen die met klachten rondlopen de weg naar rugkliniek Iprenburg weten te vinden en de toekomst weer zonnig inzien.

 Hierbij wil ik nogmaals mijn dank tonen aan het hele team van rugkliniek Iprenburg voor het gehele behandeltraject.

Nand Notten

patienten aan het woord.

 • "Ein-de-lijk pijnvrij"

  beoordeling: 9/10

  Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij. Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1…

  Lees het verhaal van S.T. van der Hoek

 • "Uitmuntend arts met team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben heel tevreden over de PTED operatie in de herniakliniek. Na jaren met rugpijn te hebben gelopen, waarvan de laatste 6 maanden met heftige rugpijn ben ik aan 2 hernia’s geopereerd door de heer Iprenburg met zijn team. Ik…

  Lees het verhaal van Hans Molenaar

 • "Uitmuntend"

  beoordeling: 10/10

  Sinds maart 2018 had ik pijn in mijn linker bil die uitstraalde naar mijn linker been. Fysiotherapie en pijnstillers brachten geen verlichting. Verwijzing naar de orthopeed volgde. Het bleek een hernia te zijn L4-L5. Er waren 3 behandelopties niets doen-pijnpoli-en…

  Lees het verhaal van Marian Beltman-Verbeek

 • "Zeer deskundige arts/kliniek"

  beoordeling: 10/10

  In januari dit jaar werd ik getroffen door een acute hernia; van de een op de andere dag had ik helse pijn en kon ik niet meer zelfstandig functioneren. Pijnmedicatie sloeg haast niet aan en door snel handelen van mijn…

  Lees het verhaal van Christine Hendriks

 • "PTED is dé oplossing"

  beoordeling: 10/10

  Na 30 jaar lichte klachten en de laatste 3 jaren zware klachten en vele consulten was het resultaat “Je moet er maar mee leren leven!”. Ik sport graag en voor mij is dat geen optie. Via een sportgenoot ben ik…

  Lees het verhaal van Wil van Leeuwen

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

Independer.nl score klanttevredenheid 9.3

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5300 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2800 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.