Ik durf weer naar de toekomst te kijken

Zondag 2 februari 2014.

Ruim anderhalf jaar geleden kwam ik in contact met rugkliniek Iprenburg door het invullen van het pijnformulier.

Waar ze in de reguliere zorg geen diagnose konden stellen en geen oorzaak konden vinden voor mijn blijvende pijnklachten, werd er door het invullen van de pijnformulier en het opsturen van de MRI scans meteen de juiste diagnose gesteld. Ik bleek dus al anderhalf jaar met een recidief hernia rond te lopen (18 maanden daarvoor ben ik namelijk geopereerd in een regulier ziekhuis aan een hernia L5/S1). Anderhalf jaar lang ben ik van het kastje naar de muur gestuurd en liep ik bovendien dagelijks met enorme pijnklachten.

Bij rugkliniek Iprenburg werd er na de diagnose meteen een behandelplan opgesteld en kon ik binnen zeer korte tijd geopereerd worden.

Na een zeer geslaagde operatie kon ik direct het verschil merken en kon ik starten met revalideren.

Ook tijdens het revalidatietraject werd ik zeer goed begeleid door het team van rugkliniek Iprenburg.

Nu ruim anderhalf jaar later kan ik zeggen dat ik volledig hersteld ben. In de reguliere zorg was mijn hoop hierop allang opgegeven en werd mij verteld dat ik hier maar mee moest leren leven en bovendien moest ik dagelijks veel pijnstillers gebruiken.

Door rugkliniek Iprenburg heb ik mijn leven weer op kunnen pakken, mijn baan kunnen behouden en bovendien durf ik weer naar de toekomst te kijken zoals het leven van een 30 jarige hoort te zijn.

Het is alleen erg dat de zorgverzekeraars deze zorg waarbij de patient weer patient is geworden en waarbij de oorzaak behandeld kan worden niet vergoed wordt. 

Ik hoop dat meer mensen die met klachten rondlopen de weg naar rugkliniek Iprenburg weten te vinden en de toekomst weer zonnig inzien.

 Hierbij wil ik nogmaals mijn dank tonen aan het hele team van rugkliniek Iprenburg voor het gehele behandeltraject.

Nand Notten

patienten aan het woord.

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

 • "Geweldig nu pijnvrij daar wordt je blij van."

  beoordeling: 10/10

  Na jaren van rugklachten en behandelingen van diverse fysio’s was de pijn de laatste drie maanden ondragelijk. Op maandag 22 januari 2018 een consult bij Dr. Iprenburg voor beoordeling mri-scan en medisch onderzoek. Reeds op dinsdag 30 januari kan het…

  Lees het verhaal van M.J.Moesker Peletier

 • "Je ogen stralen weer!"

  beoordeling: 10/10

  Na 8 maanden pijn eindelijk weer pijnvrij. Het waren 8 lange maanden van pijn, fysio, krachttraining, pijnblokkades en onderzoek met heel weinig tot geen resultaat. Na 8 maanden kwam er mentaal een breekpunt. Ik bemerkte dat de pijn in alles…

  Lees het verhaal van Irma van Harten

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5100 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2700 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.