Ik bid dat de PTED methode binnen korte tijd vergoed gaat worden

Zondag 2 maart 2014. Een jaar geleden ben ik, nu 35 jarige vrouw, geopereerd in de Iprenburg kliniek aan 2 hernia\’s; L4/L5, L5/S1. Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk deze keuze gemaakt heb en wat een geluk dat we ook de financiële middelen er voor hadden. Na een auto-ongeval oktober 2011 bleef ik veel rugklachten houden en kon ik mijn werk niet meer doen. Bij  verschillende ziekenhuizen geweest, en elke keer kreeg ik te horen; \’geen of kleine hernia, kan de klachten niet veroorzaken, operatie maakt het alleen maar erger\’.. of \’zit tussen je oren, leer er mee leven\’. Inmiddels kon ik eind 2012 echt niet meer lopen, lag ik al maanden plat met veel pijn en had ik bijna geen kracht meer in mijn linkervoet. Toen kwam dr. Iprenburg met z\’n diagnose: \”2 hernia\’s en ik kan ze beide opereren, kans is groot dat je dan van je klachten af bent\”. Eerlijk gezegd kon ik het niet geloven, vandaar dat we eerst weer met deze diagnose naar 2 andere ziekenhuizen zijn geweest. Daar kreeg ik een \’fijne injectie\’ en ook nog een discografie. Nog steeds konden en wilden ze me nergens opereren en zou dat volgens hun ook niks oplossen. Inmiddels was de maat wel vol; het was een klap geld maar ik had ook niks meer te verliezen. Wat voor leven heb je als je op 34 jarige leeftijd alleen maar kan liggen, niet kan lopen, zitten of fietsen, je werk niet kan doen en je leven aan je voorbij ziet gaan? Uiteindelijk eind Februari 2013 geopereerd. Alle lof voor dr. Iprenburg, maar ook dr, Gotschalkx en de rest van het team. Ik kan niet zeggen dat ik niks van de operatie heb meegekregen, maar nu terugkijkend viel het echt mee en ik werd super goed en zorgvuldig begeleid, wat een kunde en service. Ik ging echt krom de kliniek in en kwam er rechtop lopend weer uit. Ook na de operatie namen ze alle tijd om me gerust te stellen en mijn vragen te beantwoorden.

Nu een jaar verder ben ik pijnvrij, loop ik al weer 5 km hard en kan ik alles weer. Vorige week heb ik allerlei onderzoeken gehad om eventuele beperkingen vast te stellen (mijn werkgever gelooft niet dat ik weer beter ben) en de conclusie was: \’volledig belastbaar, geen beperkingen!\’. Mijn revalidatie heeft langer geduurd dan normaal omdat mijn zenuwen flink beschadigd waren, ik erg verzwakt was en geen spierkracht meer had. Maar nu een jaar later kan ik alles weer en geniet daar intens van. Ik zou echt iedereen met (vergelijkbare) rugklachten aanraden om geen genoegen te nemen met \’nee, leer er maar mee leven\’ en een verwijzing naar de pijnpoli. Ik hoop en bid dat de PTED methode binnen korte tijd vergoed gaat worden en dat het CVZ eindelijk hun misvatting en onredelijkheid inziet. Deze ingreep kan zo veel mensen zo veel (onnodig) leed en pijn besparen. 

Heidi

patienten aan het woord.

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

 • "Verbijsterd"

  beoordeling: 10/10

  Derde maal dat ik een hernia heb , deze keer een recidive , dus zelfde plaats wederom tussen L4/5 rechts , beide vorige operaties waren op de klassieke manier , vandaar mijn verbijstering , in de ochtend aangekomen en in…

  Lees het verhaal van Olaf Schrama

 • "Ongelooflijk dankbaar"

  beoordeling: 10/10

  Een enorme dikke 10 voor Dr. Iprenburg en het team van de Herniakliniek! In December 2015 kreeg ik pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn been. Na talloze afspraken met de chiropractor werd de pijn alleen maar heviger. In…

  Lees het verhaal van Martijn Schouten

 • "Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!"

  beoordeling: 10/10

  Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet. Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de…

  Lees het verhaal van Sonja Helmond

 • "Pijnvrij"

  beoordeling: 10/10

  Sommige hernia’s gaan niet vanzelf over. Dan verval je automatisch in zware pijnstillers. Niet te doen als ondernemer met een jong gezin. Ondraagbare zenuw pijn in het been, nachten wakker. Na een paar maanden geloofde mijn neuroloog ook niet meer…

  Lees het verhaal van Bart

 • "Het is de investering meer dan waard"

  beoordeling: 10/10

  Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk. In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter. In 1995 liep…

  Lees het verhaal van Walter Spruyt

 • "2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!"

  beoordeling: 10/10

  Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op bed moet gaan liggen om…

  Lees het verhaal van Natasja Bruintjes

 • "Fluitje van een cent"

  beoordeling: 9/10

  In november 2015 geopereerd in een ziekenhuis aan een stenose en hernia tussen de lumbale wervels L4-L5. Het was de standaard operatie (vanuit de rug). De operatie heeft mijn klachten op geen enkele wijze verholpen. Ongeveer 8 weken na de…

  Lees het verhaal van Anton Warnas

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 4950 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2550 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.