Een einde aan 15 jaar tobben

Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door zowel huisarts als neurologen werd ik niet serieus genomen en kreeg ik vrijwel geen gehoor. Eindelijk na een jaar tobben ben ik geopereerd. Er bleek een dubbele hernia te zitten!

Na de operatie is de pijn iets verlicht, maar al snel begon de ellende opnieuw. In de jaren die volgden ben ik in 5 verschillende ziekenhuizen geweest (waaronder de Sint Maartenskliniek in Nijmegen). Vele vormen van pijnbestrijdingsbehandelingen heb ik gehad. O.a.(cocktail) injecties, stroomschokken, morfinepleisters, pijnbestrijdingskastje e.d. Helaas mocht dit alles niet baten. Tot uiteindelijk een paar jaar geleden het moment kwam dat ik er maar mee moest leren leven, er helaas niets meer aan te doen was. Het was versteend littekenweefsel en een psychisch geworden. Maar hernia’s zeker niet. Wederom weinig tot geen medewerking van huisarts en met name ziekenhuizen. Met alle psychische gevolgen van dien. Mijn dagelijks leven was beperkt, mijn wereld werd steeds kleiner.

Totdat mijn schoondochter contact opnam met de Herniakliniek van dr. Van Iprenburg. Binnen enkele dagen was een MRI geregeld en een dag later kreeg ik de uitslag van de Herniakliniek. Weer (of misschien nog steeds) 2 hernia’s. Merkwaardig was wel dat de Radioloog van het MRI-centrum slechts 1 hernia had ontdekt. Na de vakantie ben ik op consult geweest, de 2 weken erna beide keren voor een “proefspuit”, en uiteindelijk de week erop geopereerd. Alle pijn was direct verdwenen. Natuurlijk heb ik na de ingreep nog veel pijn gehad. Maar het is de ingreep dubbel en dwars waard!

Door de situatie serieus te nemen, naar mijn verhaal te luisteren en een degelijk onderzoek hebben ze mijn vertrouwen gewonnen.

Na 15 jaar kan ik lopen, fietsen, autorijden, winkelen, op vakantie, mijn kleindochter optillen zonder pijn, zonder problemen! Een wonder! Nog steeds niet te bevatten. De fantastische zorg van dr. Van Iprenburg en zijn team zijn voor mijn gezin en mij onvergetelijk.

patienten aan het woord.

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

 • "Verbijsterd"

  beoordeling: 10/10

  Derde maal dat ik een hernia heb , deze keer een recidive , dus zelfde plaats wederom tussen L4/5 rechts , beide vorige operaties waren op de klassieke manier , vandaar mijn verbijstering , in de ochtend aangekomen en in…

  Lees het verhaal van Olaf Schrama

 • "Ongelooflijk dankbaar"

  beoordeling: 10/10

  Een enorme dikke 10 voor Dr. Iprenburg en het team van de Herniakliniek! In December 2015 kreeg ik pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn been. Na talloze afspraken met de chiropractor werd de pijn alleen maar heviger. In…

  Lees het verhaal van Martijn Schouten

 • "Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!"

  beoordeling: 10/10

  Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet. Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de…

  Lees het verhaal van Sonja Helmond

 • "Pijnvrij"

  beoordeling: 10/10

  Sommige hernia’s gaan niet vanzelf over. Dan verval je automatisch in zware pijnstillers. Niet te doen als ondernemer met een jong gezin. Ondraagbare zenuw pijn in het been, nachten wakker. Na een paar maanden geloofde mijn neuroloog ook niet meer…

  Lees het verhaal van Bart

 • "Het is de investering meer dan waard"

  beoordeling: 10/10

  Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk. In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter. In 1995 liep…

  Lees het verhaal van Walter Spruyt

 • "2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!"

  beoordeling: 10/10

  Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op bed moet gaan liggen om…

  Lees het verhaal van Natasja Bruintjes

 • "Fluitje van een cent"

  beoordeling: 9/10

  In november 2015 geopereerd in een ziekenhuis aan een stenose en hernia tussen de lumbale wervels L4-L5. Het was de standaard operatie (vanuit de rug). De operatie heeft mijn klachten op geen enkele wijze verholpen. Ongeveer 8 weken na de…

  Lees het verhaal van Anton Warnas

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 4950 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2550 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.