Een einde aan 15 jaar tobben

Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door zowel huisarts als neurologen werd ik niet serieus genomen en kreeg ik vrijwel geen gehoor. Eindelijk na een jaar tobben ben ik geopereerd. Er bleek een dubbele hernia te zitten!

Na de operatie is de pijn iets verlicht, maar al snel begon de ellende opnieuw. In de jaren die volgden ben ik in 5 verschillende ziekenhuizen geweest (waaronder de Sint Maartenskliniek in Nijmegen). Vele vormen van pijnbestrijdingsbehandelingen heb ik gehad. O.a.(cocktail) injecties, stroomschokken, morfinepleisters, pijnbestrijdingskastje e.d. Helaas mocht dit alles niet baten. Tot uiteindelijk een paar jaar geleden het moment kwam dat ik er maar mee moest leren leven, er helaas niets meer aan te doen was. Het was versteend littekenweefsel en een psychisch geworden. Maar hernia’s zeker niet. Wederom weinig tot geen medewerking van huisarts en met name ziekenhuizen. Met alle psychische gevolgen van dien. Mijn dagelijks leven was beperkt, mijn wereld werd steeds kleiner.

Totdat mijn schoondochter contact opnam met de Herniakliniek van dr. Van Iprenburg. Binnen enkele dagen was een MRI geregeld en een dag later kreeg ik de uitslag van de Herniakliniek. Weer (of misschien nog steeds) 2 hernia’s. Merkwaardig was wel dat de Radioloog van het MRI-centrum slechts 1 hernia had ontdekt. Na de vakantie ben ik op consult geweest, de 2 weken erna beide keren voor een “proefspuit”, en uiteindelijk de week erop geopereerd. Alle pijn was direct verdwenen. Natuurlijk heb ik na de ingreep nog veel pijn gehad. Maar het is de ingreep dubbel en dwars waard!

Door de situatie serieus te nemen, naar mijn verhaal te luisteren en een degelijk onderzoek hebben ze mijn vertrouwen gewonnen.

Na 15 jaar kan ik lopen, fietsen, autorijden, winkelen, op vakantie, mijn kleindochter optillen zonder pijn, zonder problemen! Een wonder! Nog steeds niet te bevatten. De fantastische zorg van dr. Van Iprenburg en zijn team zijn voor mijn gezin en mij onvergetelijk.

patienten aan het woord.

 • "Ein-de-lijk pijnvrij"

  beoordeling: 9/10

  Na meer dan 10 jaar rondgelopen te hebben met ernstige rugpijn en uitstraling, is het dan eindelijk voorbij. Fysiotherapie hielp niet. Reguliere (klassieke) hernia-operaties werkte ook niet bij mij en hadden daarnaast een zeer lange en zware herstelperiode. Binnen 1…

  Lees het verhaal van S.T. van der Hoek

 • "Uitmuntend arts met team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben heel tevreden over de PTED operatie in de herniakliniek. Na jaren met rugpijn te hebben gelopen, waarvan de laatste 6 maanden met heftige rugpijn ben ik aan 2 hernia’s geopereerd door de heer Iprenburg met zijn team. Ik…

  Lees het verhaal van Hans Molenaar

 • "Uitmuntend"

  beoordeling: 10/10

  Sinds maart 2018 had ik pijn in mijn linker bil die uitstraalde naar mijn linker been. Fysiotherapie en pijnstillers brachten geen verlichting. Verwijzing naar de orthopeed volgde. Het bleek een hernia te zijn L4-L5. Er waren 3 behandelopties niets doen-pijnpoli-en…

  Lees het verhaal van Marian Beltman-Verbeek

 • "Zeer deskundige arts/kliniek"

  beoordeling: 10/10

  In januari dit jaar werd ik getroffen door een acute hernia; van de een op de andere dag had ik helse pijn en kon ik niet meer zelfstandig functioneren. Pijnmedicatie sloeg haast niet aan en door snel handelen van mijn…

  Lees het verhaal van Christine Hendriks

 • "PTED is dé oplossing"

  beoordeling: 10/10

  Na 30 jaar lichte klachten en de laatste 3 jaren zware klachten en vele consulten was het resultaat “Je moet er maar mee leren leven!”. Ik sport graag en voor mij is dat geen optie. Via een sportgenoot ben ik…

  Lees het verhaal van Wil van Leeuwen

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

Independer.nl score klanttevredenheid 9.3

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5300 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2800 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.