Een einde aan 15 jaar tobben

Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door zowel huisarts als neurologen werd ik niet serieus genomen en kreeg ik vrijwel geen gehoor. Eindelijk na een jaar tobben ben ik geopereerd. Er bleek een dubbele hernia te zitten!

Na de operatie is de pijn iets verlicht, maar al snel begon de ellende opnieuw. In de jaren die volgden ben ik in 5 verschillende ziekenhuizen geweest (waaronder de Sint Maartenskliniek in Nijmegen). Vele vormen van pijnbestrijdingsbehandelingen heb ik gehad. O.a.(cocktail) injecties, stroomschokken, morfinepleisters, pijnbestrijdingskastje e.d. Helaas mocht dit alles niet baten. Tot uiteindelijk een paar jaar geleden het moment kwam dat ik er maar mee moest leren leven, er helaas niets meer aan te doen was. Het was versteend littekenweefsel en een psychisch geworden. Maar hernia’s zeker niet. Wederom weinig tot geen medewerking van huisarts en met name ziekenhuizen. Met alle psychische gevolgen van dien. Mijn dagelijks leven was beperkt, mijn wereld werd steeds kleiner.

Totdat mijn schoondochter contact opnam met de Herniakliniek van dr. Van Iprenburg. Binnen enkele dagen was een MRI geregeld en een dag later kreeg ik de uitslag van de Herniakliniek. Weer (of misschien nog steeds) 2 hernia’s. Merkwaardig was wel dat de Radioloog van het MRI-centrum slechts 1 hernia had ontdekt. Na de vakantie ben ik op consult geweest, de 2 weken erna beide keren voor een “proefspuit”, en uiteindelijk de week erop geopereerd. Alle pijn was direct verdwenen. Natuurlijk heb ik na de ingreep nog veel pijn gehad. Maar het is de ingreep dubbel en dwars waard!

Door de situatie serieus te nemen, naar mijn verhaal te luisteren en een degelijk onderzoek hebben ze mijn vertrouwen gewonnen.

Na 15 jaar kan ik lopen, fietsen, autorijden, winkelen, op vakantie, mijn kleindochter optillen zonder pijn, zonder problemen! Een wonder! Nog steeds niet te bevatten. De fantastische zorg van dr. Van Iprenburg en zijn team zijn voor mijn gezin en mij onvergetelijk.

patienten aan het woord.

 • "Uitmuntende arts en team"

  beoordeling: 10/10

  Ik ben enorm tevreden met van Iprenburg Herniakliniek. Dr. Iprenburg is zeer deskundig en legt alles goed uit. Hij gaat heel serieus om met de klachten en doet altijd uitgebreid testen. Zijn team waar hij mee samenwerkt is ook zeer…

  Lees het verhaal van Marion van de Laar

 • "Eindelijk een diagnose"

  beoordeling: 10/10

  Vanaf 2013 heb ik last van mijn linkerbeen gehad, de voet wikkelde niet af waardoor het lopen moeilijk was. Na een MRI in 2014 was het advies van de neuroloog om naar een fysiotherapeut te gaan. Helaas hielp dit mij…

  Lees het verhaal van Wies de Jong

 • "Super blij en tevreden"

  beoordeling: 9/10

  Een week na mijn online aanmelding kon ik al terecht voor een consult, waarna ik de volgende dag al werd geholpen. Ik liep pijnvrij de kliniek uit nadat ik 3 maanden veel zenuwpijn had gehad in mijn rechterbeen en op…

  Lees het verhaal van Simone

 • "Zeer deskundig geholpen"

  beoordeling: 9/10

  Zeer deskundig-Heel goed resultaat- Goede sfeer- Korte wachttijd- Blij!

  Lees het verhaal van Ivo Tiemessen

 • "Uitstekende zorg – opgepast met vitamine preparaten"

  beoordeling: 9/10

  Dr. Iprenburg heeft successvol mijn hernia klacht (L4-L5) verholpen, mijn klachten in de linkerteen, voet en scheenbeen zijn sterk verminderd. Hiernaast had ik last van gevoelloosheid onder beide voeten. Dit blijkt niet te worden veroorzaakt door de hernia, maar door…

  Lees het verhaal van Antony Beumer

 • "Geweldig nu pijnvrij daar wordt je blij van."

  beoordeling: 10/10

  Na jaren van rugklachten en behandelingen van diverse fysio’s was de pijn de laatste drie maanden ondragelijk. Op maandag 22 januari 2018 een consult bij Dr. Iprenburg voor beoordeling mri-scan en medisch onderzoek. Reeds op dinsdag 30 januari kan het…

  Lees het verhaal van M.J.Moesker Peletier

 • "Je ogen stralen weer!"

  beoordeling: 10/10

  Na 8 maanden pijn eindelijk weer pijnvrij. Het waren 8 lange maanden van pijn, fysio, krachttraining, pijnblokkades en onderzoek met heel weinig tot geen resultaat. Na 8 maanden kwam er mentaal een breekpunt. Ik bemerkte dat de pijn in alles…

  Lees het verhaal van Irma van Harten

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 5100 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2700 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.