joimax® announces new publications with its technologies

 Karlsruhe, Germany, September 14th, 2016 – joimax®, the Expert in Endoscopic Minimally Invasive Spine Surgery is pleased to announce another publication on its technologies to be released in “World Neurosurgery” (2016). In the paper called “Transpedicular Lumbar Endoscopic Surgery for Highly Migrated Disc Extrusions, a preliminary series and surgical technique” published by Krzok G et al, with 21 patients who underwent this procedure with the TESSYS® system. The paper follows two Technical Notes by Wagner R et al in which he shows joimax® techniques as surgical rescue solutions in a kyphoplasty complication and another one for the treatment of a thoracic disc herniation, all published in “World Neurosurgery”.

The first Technical Note mentioned above describes the case of a 72-year-old woman with a leakage of the kyphoplasty cement into the spinal canal (a described and known complication), where the joimax® technology was successfully used as a rescue solution to remove the cement and decompress the nerval structures preventing major surgery. The second Technical Note described above reports transforaminal endoscopic foraminoplasty and discectomy for the treatment of a thoracic disc herniation. A 31-year-old woman with severe thoracic back pain over one year was successfully treated by using the transforaminal endoscopic approach. Here also a rather invasive open surgery was not needed.

A more and more growing number of studies shows the outstanding advantages of Endoscopic Minimally Invasive Spinal Surgery, which is reported since years in studies like the prospective Randomized Controlled Trial (RCT) of Ruetten et al in 178 patients and by Hoogland et al in a study with 262 consecutive cases of transforaminal endoscopic spinal surgery, which were both published in Spine 2008, Vol. 33, Issue 9. Another retrospective evaluation with 195 patients of Jasper et al (Clinical Neurology & Neurosurgery 2013, Vol. 115, Issue 10) and a multi-centric MIS prospective registry published by Sclafani et al (IJSS 2015, Vol. 9, Art. 69) with 86 patients, showed also very encouraging results. Beyond that, a special edition of the Journal of Neurosurgery on Endoscopic Spine Surgery was released in February 2016 (JNS 2016, Vol. 40, No. 2).

“Working with Endoscopic Spine Surgery for more than 12 years until now (about 2400 TESSYS procedures under analog-sedation in daysurgery) and seeing its evolution is just amazing and I wonder where we will be in five or ten years from now on”, says Menno Iprenburg, MD from Veenhuizen, NL, who continues to be involved in many of these studies. Albert Telfeian, MD, PhD from Brown University, RI is very happy about the actual hit rate on PubMed when searching for endoscopic spinal surgery: “to date we got a rate of 2,730 papers on http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=endoscopic+spinal+surgery and I am really excited how many indications are treatable with endoscopy already today” he says. “Shortly another RCT study swill be published by Gibson et al demonstrating the quality and great success rate of endoscopic spine treatments with a high adoption rate especially in Asian countries, in some countries more than 50% growth per annum”, says Wolfgang Ries, founder and CEO of joimax®.

About joimax®

Founded in Karlsruhe, Germany, in 2001, joimax® is the leading developer and marketer of complete systems for endoscopic minimally invasive spinal surgery. With TESSYS® (transforaminal), iLESSYS® (interlaminar) and CESSYS® (cervical) for decompression procedures, Multiuse RT (e.g. for rhizotomy) or with EndoLIF® and Percusys® for minimally-invasive endoscopic assisted stabilizations, proven endoscopic systems are provided that, together, cover a variety of indications.

In procedures for herniated disc, stenosis, pain therapy or spinal stabilization treatment, surgeons utilize joimax® technologies to operate through small incisions – under local or full anesthetic – via tissue and muscle-sparing corridors through natural openings into the spinal canal (e.g. intervertebral foramen, the “Kambin triangle”).

Print Friendly, PDF & Email

Reacties

patienten aan het woord.

 • "Heel Blij"

  beoordeling: 9/10

  Hernia l5 S1 Half juli had ik de hernia opgelopen. In september op de MRI geweest. Daar bleek een hernia te zitten. Na veel rust, fysio zat er helaas geen verbetering in. Na wat googelen kwam ik op de Iprenburg…

  Lees het verhaal van patricia

 • "Een einde aan 15 jaar tobben"

  beoordeling: 10/10

  Ruim 15 jaar geleden is alle ellende begonnen met spit. 3 dagen plat liggen en injecties tegen de pijn. Diverse therapieën en pijnbestrijding mochten helaas niet baten. Mijn therapeut vertelde dat het zeer waarschijnlijk om een hernia zou gaan. Door…

  Lees het verhaal van Franciene Muilwijk

 • "Passie"

  beoordeling: 10/10

  Of dr Iprenburg iets voor mijn pijnklachten kan betekenen, is nog maar zeer de vraag. Maar ik ben sowieso onder de indruk van de snelheid en wijze waarop hij een deskundig oordeel gaf over mijn MRI. En ook de beleefdheid…

  Lees het verhaal van Johan van Uffelen

 • "Verbijsterd"

  beoordeling: 10/10

  Derde maal dat ik een hernia heb , deze keer een recidive , dus zelfde plaats wederom tussen L4/5 rechts , beide vorige operaties waren op de klassieke manier , vandaar mijn verbijstering , in de ochtend aangekomen en in…

  Lees het verhaal van Olaf Schrama

 • "Ongelooflijk dankbaar"

  beoordeling: 10/10

  Een enorme dikke 10 voor Dr. Iprenburg en het team van de Herniakliniek! In December 2015 kreeg ik pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn been. Na talloze afspraken met de chiropractor werd de pijn alleen maar heviger. In…

  Lees het verhaal van Martijn Schouten

 • "Nog nooit zo goed van de pijn af geholpen!"

  beoordeling: 10/10

  Begin maart kreeg ik last in mijn kuit en later straalde dat uit naar mijn bil en veel later kreeg ik ook pijn in mijn voet. Naar de dokter gegaan, die dacht aan beginnende hernia, dus ik moest naar de…

  Lees het verhaal van Sonja Helmond

 • "Pijnvrij"

  beoordeling: 10/10

  Sommige hernia’s gaan niet vanzelf over. Dan verval je automatisch in zware pijnstillers. Niet te doen als ondernemer met een jong gezin. Ondraagbare zenuw pijn in het been, nachten wakker. Na een paar maanden geloofde mijn neuroloog ook niet meer…

  Lees het verhaal van Bart

 • "Het is de investering meer dan waard"

  beoordeling: 10/10

  Reeds vanaf jonge leeftijd had ik reeds rugklachten bij bukkend werk. In de rechtervoet had ik steeds pijn – de dokters dachten aan hielspoor , waarvoor ik dan ook geopereerd werd in 1987. De klachten bleven echter. In 1995 liep…

  Lees het verhaal van Walter Spruyt

 • "2x met een pijnvrij gevoel de kliniek uit gelopen!!!"

  beoordeling: 10/10

  Zomer 2011 Ik ben op&top topsporter op dit moment, maar de pijn in de rug en het rechterbeen nam toe. In eerste instantie ga je door en door, tot dat je na elke training op bed moet gaan liggen om…

  Lees het verhaal van Natasja Bruintjes

 • "Fluitje van een cent"

  beoordeling: 9/10

  In november 2015 geopereerd in een ziekenhuis aan een stenose en hernia tussen de lumbale wervels L4-L5. Het was de standaard operatie (vanuit de rug). De operatie heeft mijn klachten op geen enkele wijze verholpen. Ongeveer 8 weken na de…

  Lees het verhaal van Anton Warnas

Independer.nl score klanttevredenheid 9.2

iprenburg op facebook

Iprenburg Herniakliniek heeft meer dan 4950 HNP operaties verricht, waaronder meer dan 2550 PTED’s.
Lees de ervaringen van patiënten en bekijk de reviews op Independer.